Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μια καλύτερη εκδοχή των τουριστικών διαφημίσεων. Τρία καλόγουστα σποτ για την Κρήτη. Δείτε τα video που θα σας ενθουσιάσουν.


Μπορεί διαρκώς να ακούμε ότι θα γίνουμε ή είμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης -γιατί όχι και του κόσμου- αλλά σε κάθε περίπτωση ο τουρισμός είναι βασικός οικονομικός άξονας για τη χώρα. Πέρα από τον ανύπαρκτο -σε αρκετές περιπτώσεις- τουριστικό σχεδιασμό σε επίπεδο υποδομών, η Ελλάδα χωλαίνει αρκετά και σε επίπεδο προώθησης.


Η διαφήμιση και δη τα σποτ που παίζονται έχουν αρκετή δύναμη ακόμα και σε τουρίστες που ξέρουν τι θέλουν, πού θα το βρουν, σε ποια τιμή και κυρίως σε ποια χώρα. Θα πειστείς σίγουρα περισσότερο από ένα ισορροπημένα φολκλόρ, έστω και λίγο πιο «γυαλιστερό» σποτ που θα δεις στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο, παρά με ένα αμφιβόλου αισθητικής flash mob σε βορειοευρωπαϊκή χώρα.

Μέσω του site incrediblecrete κυκλοφόρησαν τρία διαφημιστικά σποτ που αναλαμβάνουν το όχι και τόσο δύσκολο έργο να διαφημίσεις έναν τόπο όπως η Κρήτη. Χρησιμοποιώντας και στις τρείς περιπτώσεις σημεία αναφοράς για το νησί (φύση, γεύση, φιλοξενία κ.ά.), σεναριογράφοι και σκηνοθέτες έχουν στήσει τρείς καλόγουστα διαφημιστικά. Το σενάριο και στις δύο από τις τρεις  περιπτώσεις είναι προσεγμένο και ιδίως στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μια περίεργη(;) συγκυρία σε επίπεδο συμβολισμού.

Δείτε τις τρείς εξαιρετικές διαφημίσεις:







www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: