Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Greek souvlaki για τον νέο βασιλιά της Ολλανδίας.



Λάτρης της Ελλάδας και του... Greek souvlaki είναι ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας, ο οποίος λίγο μετά τη στέψη του προγραμματίζει διακοπές στο Πόρτο Χέλι, όπου έχει αγοράσει υπερπολυτελή βίλα αξίας πολλών εκατομμυρίων


Ο Βίλεμ-Αλεξάντερ και η πανέμορφη Αργεντινή σύζυγός του Μάξιμα Σορεγιέτα δεν βλέπουν την ώρα να ετοιμάσουν βαλίτσες (φυσικά όχι οι ίδιοι!), να πάρουν τις τρεις χαριτωμένες κόρες τους και να έρθουν στη χώρα μας για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και βεβαίως τις ελληνικές σπεσιαλιτέ, για τις οποίες ο 46χρονος τρελαίνεται. 

Εξάλλου λίγες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών μετά την ενθρόνιση είναι άκρως αναγκαίες για τον Ολλανδό μονάρχη και όπως αναφέρουν πληροφορίες, η βασιλική οικογένεια δεν αποκλείεται να είναι στο αργολικό θέρετρο ακόμα και πριν από το Πάσχα.

Πάντως η βίλα που βρίσκεται στη θέση Δορούφι είναι πανέτοιμη να δεχτεί τους ιδιοκτήτες της, ενώ τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν μέσα και γύρω από αυτήν είναι πραγματικά δρακόντεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όποιος πλησιάζει την έπαυλη απενεργοποιείται αυτόματα το κινητό του τηλέφωνο!




Ο Βίλεμ-Αλεξάντερ αγόρασε την έπαυλη, που διαθέτει μια τεράστια πισίνα, ιδιωτικό λιμάνι και ιδιωτική παραλία, από τον Γερμανό φωτογράφο διαφημίσεων Manfred Rieker αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο τελευταίος έχει σχεδιάσει τη βίλα, ενώ σε μια διαφήμιση επαινεί την τοποθεσία υπογραμμίζοντας το «υπέροχο φως του ήλιου που αναδύεται από τις αντανακλάσεις της θάλασσας».

Η πολυτελής κατοικία (όλο το οικόπεδο είναι 4.000 τ.μ.), που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για φωτογραφήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες Porsche και Mercedes, αποτελείται ουσιαστικά από τρία σπίτια. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα γνώρισαν την περιοχή στον γάμο του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, του Νικολάου, με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες τον Αύγουστο του 2010 και τη λάτρεψαν.

Οταν τελικά πούλησαν την παραθαλάσσια βίλα τους στη Μοζαμβίκη, άρχισαν αμέσως να ψάχνουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι. Γείτονές τους είναι ελληνικές και ξένες διασημότητες, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και το ζεύγος Μαριάννας και Βαρδή Βαρδινογιάννη, ενώ δίπλα βρίσκεται η τεράστια έκταση του γκολφ την οποία επισκέπτεται συχνά-πυκνά ο Σκωτσέζος «007» Σον Κόνερι.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ενθουσιασμένοι με την επικείμενη επίσκεψη του νέου βασιλιά της Ολλανδίας στα μέρη τους και το θεωρούν τιμή τους και διαφήμιση για την περιοχή.

Το «τρίγωνο» Ερμιονίδας - Σπετσών - Υδρας βρίθει επωνύμων, αφού τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ένα απίστευτο πήγαινε-έλα προσωπικοτήτων του διεθνούς τζετ σετ.


























Ο bon viveur που είναι... γερό ποτήρι

Με ένα φιλί στο μπαλκόνι των ανακτόρων, ενώπιον 25.000 ανθρώπων, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας παραχώρησε τον θρόνο στον 46χρονο γιο της Βίλεμ Αλεξάντερ. «Πριν από λίγα λεπτά παραιτήθηκα από τον θρόνο. Είμαι ευτυχής και ευγνώμων που σας παρουσιάζω τον νέο σας βασιλιά» είπε η -πριγκίπισσα πια- Βεατρίκη, παλεύοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε ολόκληρο το Αμστερνταμ ήταν άκρως εορταστική, με μοναδικό μικροεπεισόδιο την προσπάθεια δύο ατόμων να υψώσουν ένα πανό στην πλατεία Νταμ, το επίκεντρο των εορτασμών, στο οποίο έγραφαν: «Δεν είμαι υπήκοος».

Αν και η Ολλανδία είναι μια χώρα που δεν αντιμετωπίζει έντονη οικονομική κρίση, είναι σαφές ότι μερίδα πολιτών αντιδρά στο γεγονός ότι το budget για τη βασιλική οικογένεια ανέρχεται στα 36,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι το υψηλότερο σε επίπεδο βασιλικών οικογενειών στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το «χαλαρό» προφίλ ωστόσο του νέου βασιλιά είναι από μόνο του αρκετό για να μην προκαλεί μίση και έντονες αντιδράσεις. Το παρατσούκλι του «βασιλιάς της μπίρας» δίνει τον τόνο του bon viveur τύπου, ο οποίος -όπως αποκαλύπτει ο «Guardian»- όταν φοιτούσε στο Atlantic College στη Βρετανία έπινε αρκετά (μάλιστα, υπό την επήρεια μέθης έχει ρίξει το αυτοκίνητό του σε χαντάκι).

Επίσης, συμμετείχε σε λέσχη ναυαγοσωστών τα μέλη της οποίας έραβαν μόνα τους τα μαγιό τους. Είναι φανατικός του squash, ενώ πάντα λάτρευε τα πάρτι και τις συμφοιτήτριές του από τη Λατινική Αμερική, οπότε κανείς δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι παντρεύτηκε μια γυναίκα από την Αργεντινή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: