Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Προς λουκέτο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας;

Προς λουκέτο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας;

Σε ανατροπή των δεδομένων οδηγείται η υπόθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας απέρριψε το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ, κάνοντας δεκτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις του ΙΚΑ και 42 εργαζομένων.

Έκρινε δηλαδή το δικαστήριο λαθεμένο το σχέδιο, την ώρα που η συνέλευση των πιστωτών στις 18/2/2013 το είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία.


Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα δεδομένα αφού η Ένωση οδεύει πλέον προς την πτώχευση και την εκκαθάριση .


Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα γίνει δεκτό το σχέδιο αναδιοργάνωσης και τώρα θα κληθούν οι αγρότες μέλη της ΕΑΣ να αποφασίσουν εάν θα προσφύγουν στο εφετείο σε 15 ημέρες.. 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Γεράσιμος Λιώλης τόνισε πως περίμενε ότι η απόφαση θα ήταν θετική ως προς την υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των αγροτών προκειμένου να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την προσφυγή στο Εφετείο.

Σε περίπτωση που η έφεση γίνει δεκτή από το εφετείο θα ακολουθηθεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα ισχύσει η πτώχευση , θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση θα μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Να θυμίσουμε η επιχείρηση που βρίσκεται σε πτώχευση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε καταθέσει ταυτόχρονα και σχέδιο αναδιοργάνωσης προκειμένου να ξεπεράσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ πάνω από επτά εκατομμύρια υπολογίζονται οι υποχρεώσεις που αφήνει προς τρίτους, δηλαδή προμηθευτές, συνεταιριστές κι άλλους επιχειρηματίες.

Με την χθεσινή απόφαση ανατρέπονται τα δεδομένα για την ΕΑΣ Πρέβεζας ενώ και οι 110 εργαζόμενοι σε περίπτωση που ισχύσει η πτώχευση θα απολυθούν.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η Ένωση της Πρέβεζας ήταν μια από τις πιο παλιές ενώσεις και δραστηριοποιούνταν στους τομείς της προμήθειας ειδών οικιακής κατανάλωσης με αλυσίδα έξι σούπερ μάρκετ, της διακίνησης ζωοτροφών, της προμήθειας γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και αγροτικών μηχανημάτων, της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου με την εμπορική ονομασία «Κιούπι» και της λειτουργίας ψυκτικών χώρων για τη συντήρηση νωπών προϊόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: