Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ξεχωριστή εκδήλωση με την παιδική και νεανική χορωδία ενορίας Καστροσυκιάς Πρέβεζας.

Ξεχωριστή εκδήλωση με την παιδική και νεανική χορωδία ενορίας Καστροσυκιάς

Ξεχωριστή ήταν η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην Καστροσυκιά όπου μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στο φερώνυμο ναό η παιδική και η νεανική χορωδία παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με πασχαλινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια.
Η χορωδία δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του εφημερίου του Αγίου Γεωργίου πατέρα Χαρίτωνα. ,Αποτελείται από εικοσαμελές σχήμα στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από την Καστροσυκιά αλλά και τις γύρω περιοχές.

Με μαέστρο τον πατέρα Χαρίτωνα, είκοσι μικρούς χορωδούς και τέσσερεις μουσικούς η παιδική και νεανική χορωδία της Καστροσυκιάς άφησε άριστες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι πέρασαν ένα όμορφο πρωινό.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά της χορωδίας γεμίζουν τις ελεύθερες ώρες τους με μια δημιουργική καλλιτεχνική απασχόληση, πλουτίζουν τη ζωή τους με ουσιαστικά ενδιαφέροντα πολιτισμού και πνευματικότητας Να σημειώσουμε ότι σήμερα με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Πελαγίας τα μέλη της χορωδίας θα παρουσιάσουν μουσικό πρόγραμμα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής της Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά αμέσως μετά τη θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Στο τέλος της γιορτής θα προσφερθούν διάφορα εδέσματα σε όλους τους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: