Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Περισσότερα προβλήματα δημιούργησε, παρά έλυσε η πολυσυζητημένη συγχώνευση των φορέων διαχείρισης στην Πρέβεζα.


Περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε η πολυσυζητημένη συγχώνευση των φορέων διαχείρισης μεταξύ αυτών και ο φορέας του Αμβρακικού κόλπου.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, ο πρόεδρος έχει υποβάλλει την παραίτηση του χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει αποδεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ γενικά υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον του φορέα.
Μετά την παύση πληρωμών μέχρι νεωτέρας που αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ, απόφαση που κοινοποίησε προς όλους τους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας προκειμένου να γίνει έλεγχος για την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των επιχορηγούμενων κονδυλίων, έχει σαν αποτέλεσμα ο Κόλπος από τις 20 Απριλίου να είναι αφύλακτος. 
Οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού υποστηρίζουν πως ο Φορέας δεν θα συγχωνευτεί αλλά θα κλείσει οριστικά στο πλαίσιο των περικοπών της Κυβέρνησης. 
Ωστόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει για τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού ότι προχωρά το σχέδιο συγχώνευσής του και όχι παύσης λειτουργίας του. 
Να σημειώσουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Φορέας διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια αφού έχουν αυξηθεί σημαντικά τα πλήγματα που δέχεται ο Κόλπος και τα οποία προέρχονται κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: