Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σε...«μνημονιακή» αναμονή η αναδιοργάνωση των Χημικών Υπηρεσιών της Ηπείρου!!!


Αόριστα και χωρίς ουδεμία δέσμευση για το μέλλον και την οργάνωση των Χημικών Υπηρεσιών της Ηπείρου απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών στην κοινή ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 'Όλγας Γεροβασίλη, Χρήστου Μαντά και Κώστα Μπάρκα σχετικά με τη διαφαινόμενη «Σοβαρή υποβάθμιση της Χημικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και τις καταργήσεις των Χ.Υ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας».

Παρ ότι όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους μελετήθηκε από την «Επιτροπή για την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων του» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν δίνονται στοιχεία στη δημοσιότητα. 

Οι τελικές αποφάσεις, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ,για την αναδιάρθρωση του Γ.Χ.Κ έχει ως γνώμονα «την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της οικονομίας της χώρας και του κοινωνικού συνόλου».

Είναι εμφανές ότι το Υπουργείο Οικονομικών εναρμονισμένο πλήρως στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν δεσμεύεται για τη διατήρηση των Χ.Υ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και τη μη υποβάθμιση της Χ.Υ Ιωαννίνων. 

Η προστασία της υγείας των Ηπειρωτών, ο έλεγχος των τροφίμων, των αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών από τους ΕΦΕΤ της Δυτικής Ελλάδας, η εργαστηριακή υποστήριξη στο θέμα των ΧΥΤΑ, η ποιότητα του νερού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου δείχνουν να είναι ήσσονος σημασίας για το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: