Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Νέο έθιμο: Φέτος θα κάψουν τη Στανίση, αντί για τον Ιούδα!


Η εθνική «Νονά» του φετινού Πάσχα θα αντικαταστήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, τον Ιούδα, στο πατροπαράδοτο έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς σε πολλές πλατείες έχουν ήδη στηθεί ομοιώματα με βραδινές τουαλέτες και σακούλες Jumbo


Σε πολλές πλατείες σε όλη την Ελλάδα, το ομοίωμα της "Νονάς των Jumbo", είναι ήδη στημένο και έτοιμο.

Η απρόσμενη επιτυχία της διαφήμισης με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Στανίση φαίνεται ότι θα επηρεάσει καθοριστικά τα πασχαλινά έθιμα, με πρώτο και καλύτερο το πατροπαράδοτο «Κάψιμο του Ιούδα». Ένα έθιμο που, τα τελευταία χρόνια, γνώριζε πλήρη απαξίωση στο κοινό 15-24, το οποίο αδιαφορούσε και έστρεφε το ενδιαφέρον του αλλού.



Ταυτόχρονα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν το συγκεκριμένο έθιμο ιδιαίτερα ρατσιστικό καθώς -όπως ισχυρίζονταν- προάγει τη ρητορική του μίσους και ενθαρρύνει τους Χριστανούς σε πράξεις βίας.


Πάντως, ήδη τα γνωστά καταστήματα παιχνιδιών έχουν βγάλει στην αγορά έτοιμο ομοίωμα της Κατερίνας Στανίση για κάψιμο, το οποίο -εκτός από τη γνωστή, κόκκινη τουαλέτα- είναι γεμισμένο με κροτίδες και βεγγαλικά, όπως ο πραγματικός Ιούδας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια: