Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Σαμαράς: ''Η επιστράτευση είναι χουντική μέθοδος''. Έτσι αναφέρθηκε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων για τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα το ξεχνάει! Δείτε το βίντεο.

17_142477.limghandler.jpg

Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστράτευση των καθηγητών. Για τον Πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, για να μην χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και να μην επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών

Η Ελλάδα των δύο άκρων συνεχίζει να δεσπόζει σε όλες τις πολιτικές της εκφάνσεις...

Η ακραία συνδικαλιστική αντίδραση των εκπαιδευτικών να χρησιμοποιήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις ως μέσο διαπραγμάτευσης και να καταστήσουν όμηρους χιλιάδες μαθητές βρίσκει απέναντί της ένα εξίσου παραβατικό κράτος το οποίο προχωρά σε επιστράτευση, πράξη αντιδημοκρατική καθώς αντίκειται στο Άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος , όπου ρητά αναφέρεται πως «οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται».



Μα υπάρχει και κάτι χειρότερο από τα 2 άκρα. Είναι η διγλωσσία που μετακινείται και εκφράζει και τα δύο άκρα, σε διαφορετικές χρονικά περιόδους, υποκινούμενη από μικροκομματικά και μόνο συμφέροντα. Απολαύστε, λοιπόν, τον Σαμαρά, από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ομιλία του στη βουλή [11/02/11], να χαρακτηρίζει την εφαρμογή της επιστράτευσης ως χουντική μέθοδο που πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις.


Βέβαια, η πολιτική διγλωσσία Σαμαρά είναι ακόλουθη της πολιτικής του σταδιοδρομίας καθώς υπηρέτησε πιστά το αντιμνημόνιο και το μνημόνιο, αρκεί αυτό να τον κάνει και αντίστοιχα να τον διατηρήσει πρωθυπουργό. Οπότε, η στάση του δε μας προξενεί καμία έκπληξη. Το μόνο δίλημμα που δημιουργείται είναι ποιον να χλευάσεις περισσότερο· τους αποτυχημένους συνδικαλιστές ή τον πρωθυπουργό με τη διχαλωτή γλώσσα; 



Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Σαμαρά, όταν ήταν αντιπολίτευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: