Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων

Στην 1η συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η γιορτή που είχε τίτλο «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου παρουσία συλλόγων, φορέων, σχολείων και πολλών επισκεπτών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και η χρήση τους στη γαστρονομία, δημιουργώντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.


Η γιορτή περιελάμβανε από ενημερωτικές ομιλίες, μέχρι μουσική από μαθητές και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ο περιβαλλοντολόγος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, κ. Δημήτρης Μπαρέλος, έκανε παρουσίαση με τίτλο «Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», ενημερώνοντας το κοινό για την σύγχρονη τάση στην αγορά των αγροτικών προϊόντων που απαιτεί ποιότητα, ασφάλεια και επωνυμία. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα συστήματα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, στην οικολογική σήμανση των προϊόντων και στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι καταναλωτές από την πιστοποίηση.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων να καταστεί θεσμός που θα συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ώθηση της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: