Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πρέβεζα...

Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πρέβεζα...

Μία δήλωση του γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδου, Ηπειρώτη την καταγωγή και θερμού ενεργού στελέχους της Ηπειρωτικής Αποδημίας της Αττικής βάζει ξανά στο... τραπέζι την ανάπτυξη της Π.Ε. Πρέβεζας, μέσω του θρησκευτικού τουρισμού (διαβάστε: Θρησκευτικός Πολιτισμός με... φόντο την Αρχαία Νικόπολη).

Ο αρχιμανδρίτης σχολίασε: «Η Εκκλησία μελετά τις ενέργειες και τις κινήσεις της για το 2014 που είναι ένα «σημαδιακό έτος» για τα προσκυνήματα και για τον Απόστολο Ανδρέα. Έτσι, η Εκκλησία των Πατρέων, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, κάνει έναν αγώνα, ώστε το 2014 η πόλη των Πατρών να γίνει ''προσκυνηματική πρωτεύουσα'' για την προσέλκυση αυτών των ανθρώπων, που είτε συνδυάζουν να πάνε στο Μπάρι της Ιταλίας και περνούν από την Πάτρα, είτε συνδυάζουν να κάνουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ανεβαίνοντας μέχρι τη Νικόπολη στην Πρέβεζα, είτε κάνουν τον γύρο της Πελοποννήσου και σταματούν και στην Πάτρα».

Να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον για τις επισκέψεις αυτού του είδους είναι μεγάλο, τόσο από τους Ορθοδόξους όσο και από τους Καθολικούς. Μήπως να το δούμε πιο... ενεργά αυτό το ζήτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: