Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γιατί η Δωδώνη δεν πήγε στην Κίνα….


Είναι πολλά τα ερωτήματα που δεχθήκαμε από αναγνώστες μας για τους εκπροσώπους επιχειρήσεων που μετέχουν στο ταξίδι του Πρωθυπουργού και την αποστολή στην Κίνα. Και τα ερωτήματα αφορούσαν σε συμμετοχή ή όχι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, η οποία καμαρώνει για τους νέους εξαγωγικούς ορίζοντες που έχει ανοίξει.
Από την προσεκτική ανάγνωση του καταλόγου των επιχειρήσεων που μετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή διαπιστώνουμε ότι η Δωδώνη είναι απούσα. Αντιθέτως μετέχει τόσο η ΔΕΛΤΑ-VIVARTIA όσο και η ΜΕΒΓΑΛ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Δωδώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της διαθέτει εξαγωγικούς αντιπροσώπους στην Κίνα...
Τους  λόγους απουσίας της Δωδώνης δεν τους γνωρίζουμε ούτε θέλουμε να πιστεύουμε ότι σχετίζονται με το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες καλύπτουν μόνοι τους το κόστος της αποστολής της Κίνας.
 Άλλωστε για ένα πολυεθνικό fund, στο οποίο ανήκει η Δωδώνη, με στελέχη που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο ένα τέτοιο κόστος δεν θα μπορούσε να αποτελεί μετρήσιμο μέγεθος.
Μάλλον η απουσία της ΔΩΔΩΝΗΣ από την αποστολή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι... Κινέζοι δεν τρώνε φέτα (στην οποία η εταιρεία αυτή τη στιγμή δίνει... ιδιαίτερο βάρος)! Φήμες που λένε ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο έγινε προσπάθεια επικοινωνίας, αλλά δυστυχώς... η γραμματέας του πρωθυπουργού δεν μιλούσε... Ρώσικα και δεν κατάφερε να συνεννοηθεί... ελέγχονται ως ανακριβείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: