Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.


Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου.
Μετά την πορεία των Παθών, αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Τα μηνύματά του Πάσχα είναι διαχρονικά. Έχουν όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύγχρονη εποχή μας, η οποία περιβάλλεται από πολλά και έντονα προβλήματα, τα οποία έχουν τη βάση τους στην κατάρρευση αρχών και αξιών.
Η Ελλάδα, η Ήπειρος, έχουν υποστεί καίρια χτυπήματα από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Συμπατριώτες μας δοκιμάζονται δεινά. Ο εφιάλτης της ανεργίας χτυπά κάθε πόρτα, η ανέχεια επεκτείνεται σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Η αγωνία για την επόμενη ημέρα είναι καθολική. Οι προβλέψεις για γρήγορη έξοδο από το φαύλο κύκλο, στον οποίο περιήλθαμε τα τελευταία χρόνια, δεν επιβεβαιώθηκαν. Όμως έστω και με καθυστέρηση, με μεγάλο κόστος για την κοινωνία μας, αρχίζει να φαίνεται αχνό φως στον ορίζοντα.
Η ελπίδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σβήσει. Αυτό άλλωστε είναι το μήνυμα των Ημερών. Μετά τα Πάθη ακολουθεί η Ανάσταση.

Μετά τη δοκιμασία ακολουθεί ο θρίαμβος
.
Η πατρίδα μας και ιδιαίτερα η Ήπειρος, πάντα διακρινόταν για τη δημιουργικότητα, για τις δυνατότητες των παιδιών της, για τη θέληση και την εργατικότητα των κατοίκων της. Η αναγέννηση της απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων, την προσωπική υπέρβαση, τη συνεργασία και πάνω από όλα, πίστη ότι τα Πάθη από την Ανάσταση, είναι δύσβατη, αλλά σύντομη διαδρομή. Προσδοκώ το φετινό Πάσχα, να είναι το τελευταίο της κρίσης. Να είναι η απαρχή της Αναγέννησης της πατρίδας μας. Της Ηπείρου, που τα επόμενα χρόνια, με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, θα κληθεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Σήμερα ας αφήσουμε στην άκρη τις έγνοιες που μας απασχολούν. Ας υποδεχτούμε την Ανάσταση του Χριστού, που εύχομαι να φωτίζει τις καρδιές μας, να δίνει δύναμη στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και να μας καθοδηγεί για έναν κόσμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: