Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τα παράλια κέρδισαν το στοίχημα. Αυξημένη η κίνηση το τριήμερο στην Ήπειρο.


Πλήρως φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τα παράλια της Ηπείρου να έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα μιας και σε αντίθεσή με ότι συνέβη για μία ακόμη χρονιά στα ορεινά των Ιωαννίνων αλλά και των άλλων νομών, τα τουριστικά καταλύματα στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου δούλεψαν αρκετά καλά.

Στην Πάργα, τα θετικά «μηνύματα» της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν λόγο για αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε ποσοστό 10- 15%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ στον αντίποδα μικρή μείωση καταγράφεται στις κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες, σε αντίθεση με τις οργανωμένες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία, για τις οποίες έχει γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων.
Οι εκτιμήσεις αυτές τελικά έπεσαν μέσα μιας και ο καλός καιρός σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα έπεσε αρκετά αργά δημιούργησαν τις κατάλληλες συγκυρίες για την αύξηση των ξένων κυρίως τουριστών στην περιοχή.
Ίδια εικόνα και στα Σύβοτα αλλά και την Πρέβεζα όπου οι ξένοι τουρίστες έσωσαν την παρτίδα σε αντίθεση με τους Έλληνες που προτίμησαν να περάσουν το φετινό Πάσχα παραδοσιακά.

Σε αντίθετη τροχιά αλλά τελικά όχι τόσο άσχημα όσο προβλεπόταν αρχικά κινήθηκαν οι αφίξεις και στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Στο Ζαγόρι η πληρότητα στα περισσότερα ξενοδοχεία έφτασε στο 55% ενώ «ζωή» έδωσαν και οι αρκετοί απόδημοι που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις ημέρες των εορτών στον τόπο καταγωγής τους. Μπορεί το κόστος μετακίνησης για πολλούς να μοιάζει απαγορευτικό αρκετοί όμως φαίνεται ότι ξεπέρασαν τη δυσκολία αυτή και ταξίδεψαν μέχρι τα χωριά τους για να περάσουν οικογενειακά τις ημέρες του Πάσχα.Άλλοι πάλι ακολούθησαν φίλους που έχουν σπίτια σε χωριά και φιλοξενήθηκαν εκεί κι έτσι οι πλατείες γέμισαν με κόσμο.
Και στα Βόρεια Τζουμέρκα το σκηνικό το ίδιο με τα ξενοδοχεία να δουλεύουν κάπως καλύτερα από προηγούμενες χρονιές.Όχι φυσικά στα επίπεδα των ετών προ κρίσης, μιας και εκτός των μειωμένων κρατήσεων έχουν πέσει και οι διανυκτερεύσεις.
Μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων η κίνηση στα ξενοδοχεία ήταν δύο ταχυτήτων.Τα πολυάστερα δούλεψαν ικανοποιητικά σε αντίθεση με τα μικρομεσαία που δεν είδαν κάποια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.Καφετέριες κυρίως, αλλά και ορισμένα εστιατόρια είδαν τον κόσμο να τους προτιμά και κατέγραψαν μια αύξηση των εσόδων τους, όχι ικανή όμως για να μετριάσει τις απώλειες που έχουν τελευταία.
Τέλος αυξημένη κίνηση είδαν και τα τουριστικά καταστήματα με τις αγορές ωστόσο εκ μέρους των τουριστών να είναι συγκρατημένες.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: