Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Θανάσης Λιόλιος, Δήμαρχος Πάργας προς τον Υπουργό Υγείας: «Δεν μπορούμε πια να υπομένουμε τον κίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας».

Θανάσης Λιόλιος: «Δεν μπορούμε πια να υπομένουμε τον κίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας»

Σε κάθε αρμόδιο είναι αποφασισμένος να απευθυνθεί ο Δήμαρχος Πάργας, Θανάσης Λιόλιος, έπειτα από την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας, με τη συνεχή υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχουν σε ντόπιους και επισκέπτες.
Ο κ. Λιόλιος σε επιστολή του στον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στους βουλευτές Ν. Πρέβεζας, Δημήτρη Τσουμάνη και Κώστα Μπάρκα, καθώς και στον διοικητή του Γ.Ν. Πρέβεζας, αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται φαινόμενα αρρυθμίας και προβληματικής λειτουργίας στα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας στο Καναλάκι και στην Πάργα.
Κύριε Υπουργέ η παρατεταμένη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Δήμο μας με έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά συγχρόνως υποβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τουρισμού μας. Εδώ και δυο χρόνια οικοδομούμε σχεδιασμούς τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας με ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα ώστε και πλούτος να δημιουργηθεί αλλά και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν.
Κύριε Υπουργέ ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερος όσο αναφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Έχουμε δείξει σαν κοινωνία υπομονή σε σχέση με πολιτικές οικονομικές αλλά δεν μπορούμε πια να υπομένουμε τον κίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα. Κύριε Υπουργέ η παρατεταμένη ανοχή είναι ενοχή».

Ένα περιστατικό μάλιστα το βράδυ της Ανάστασης, ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι. Μέσα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πιστός υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια ήταν έμφραγμα. Ο άνθρωπος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Λιόλιο επέζησε γιατί είχε την... τύχη να βρίσκεται στην εκκλησία ένας γιατρός ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και με την βοήθεια του Δήμου οδηγήθηκε σε καρδιολογική μονάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: