Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις…


Μπορεί μόλις προχθές να γιορτάσαμε την Ανάσταση όμως ο Γολγοθάς για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους συνεχίζεται. Και συνεχίζεται καθώς οι καθηγητές δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τινάζοντας στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η Τετάρτη καθώς ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο η Ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και αναμένει πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για την επίλυση της διένεξης. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση περίπου 10.000 συμβασιούχων και την προοπτική διάλυσης 3.000 έως 4.000 χιλιάδων οικογενειών λόγω μεταθέσεων των καθηγητών.

Παράλληλα, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το ζήτημα αύξησης των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 21 σε 23, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, παρά την αρχική σύγκλιση απόψεων στους κόλπους της Ομοσπονδίας για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις εξετάσεις (πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία στις 14 και στις 15 Μαΐου), δεν διαφαίνεται βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών να θέσει σε κίνδυνο τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: