Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές. Στο Νομό Πρέβεζας φέτος 602 μαθητές θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε 7 εξεταστικά κέντρα.

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

Μέσα σε κλίμα προβληματισμού και αβεβαιότητας μπαίνουν στην τελική ευθεία οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, αφού όπως διαφαίνεται η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία μέσα στις Πανελλαδικές.


Οπως διαφάνηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά.


Η πρόταση θα είναι για μια 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, με πρόθεση την κλιμάκωση των πενθήμερων απεργιών το επόμενο διάστημα.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας ενώ θα ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ. Οι απαιτούμενες διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου, μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων, κάτι που προκαλεί την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και να κατατεθούν στην ολομέλεια των προέδρων, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Θεοφάνους σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τέλος Απριλίου έκανε λόγο για διάλυση της εκπαίδευσης και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελληνίων.

Στο Νομό Πρέβεζας φέτος 602 μαθητές θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από αυτούς οι 492 είναι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων 8 με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και 102 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στην Πρέβεζα θα λειτουργήσουν συνολικά 7 εξεταστικά κέντρα όπως και πέρσι ενώ τη φετινή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει και εξεταστικό κέντρο για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους μαθητές της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

Στο ζενίθ βρίσκονται οι προετοιμασίες από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας και όπως επισημαίνει η Διευθύντρια κα Κική Σφονδύλη, ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι εξετάσεις να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα. Στόχος είναι διασφαλιστεί το κύρος και το αδιάβλητο των εξετάσεων μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: