Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η Πρέβεζα συμμετέχει στην 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.

Η Πρέβεζα συμμετέχει στην 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Μαΐου

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» καλεί τους πολίτες της Πρέβεζας να συμμετάσχουν στη 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας (παράλληλη διοργάνωση σε 40 πόλεις) για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πόλεων που γίνεται την Κυριακή στις 19 Μάη 2013 και ώρα 12.00 στην Πρέβεζα.

Η διαδρομή της ποδηλατοπορείας είναι η παρακάτω:

Πλατεία Ανδρούτσου (αρχή διαδρομής) - πεζόδρομος παραλίας - Κυανή Ακτή- Παντοκράτορας (σχολείο) - Ζεύξη - Γρ. Λαμπράκη - Λεωφόρος Ειρήνης - Φόρος -Νεκροταφείο- Βαθύ - Μνημείο Καρυωτάκη - Πευκάκια- Σπηλιάδου - Πλατεία Ανδρούτσου-Δικαστήρια (τέλος διαδρομής).

Ενδεικτικός χρόνος ποδηλατοπορείας 60 min περίπου.


Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατοβόλτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανθρώπινες πόλεις με αναβάθμιση συγκοινωνιών - κατασκευή ποδηλατόδρομων - πεζοδρομήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: