Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με επιτυχία έγινε ο "Άθλος Τζουμέρκων" 2013.


Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Μαΐου 2013 για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο διήμερος αγώνας με την ονομασία «Άθλος Τζουμέρκων»


Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν όπως πάντα τα Άγναντα του νομού Άρτας που ανήκουν στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα και την κεντρική χορηγία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Συμμετείχαν 146 αθλητές και αθλήτριες και στα τρία αγωνίσματα του Άθλου ( raft, ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο), φίλοι των αγώνων περιπέτειας.

Ο Άθλος ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου με το αγώνισμα του Raft σε πληρώματα των 6-7 ατόμων σε μια ηλιόλουστη μέρα, γεμάτη χρώματα και ανοιξιάτικες μυρωδιές.






Η εταιρεία alpinezone παρείχε τους έμπειρους οδηγούς και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Νικήτρια ομάδα στο Rafting ήταν το πλήρωμα με τους Θοδωρή Λυμπερόπουλο, Κώστα Παπανικολάου, Τάσο Καβαλιεράτο, Γιάννη Σούπο, Άγγελο Ποιμενίδη και Σοφία Παπαζώη με χρόνο 0:37΄10΄΄, σπάζοντας το ρεκόρ χρόνου κατάβασης του Άθλου 2011 που ο καλύτερος χρόνος ήταν 0:40:36. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν στην εκκίνηση με ψιλόβροχο 45 αναβάτες, οι οποίοι δοκίμασαν τις αντοχές τους και τον εξοπλισμό τους στις δύσκολες συνθήκες των διαδρομών ορεινής ποδηλασίας του Άθλου Τζουμέρκων. Αμέσως μετά .ξέσπασε καταιγίδα!!! 



Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας 47 χιλιομέτρων και 1850μ.υψομετρικής διαφοράς. Ο Μπαταλογιάννης Χρήστος, φαβορί του αγώνα, ήταν από την αρχή πρώτος και έφτασε χωρίς να δέχεται πίεση στην γραμμή τερματισμού σε χρόνο 2h47΄49΄΄. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Συλβάν Γκομπέλ με 2h50΄16΄΄ και τρίτος τερμάτισε ο Ευάγγελος Στέργιος με 2h53΄37΄΄. 



Η Β΄ διαδρομή, ήταν ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας 30 χιλιομέτρων και 1200μ.υψομετρικής διαφοράς. Νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Δουβεντζίδης με 1h43΄17΄΄. Δεύτερος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Μπούκας με χρόνο 2h08΄14΄΄ και τρίτος ο Νίκος Αναστασίου με 2h25΄25΄΄. 


Η Γ΄ διαδρομή ορεινής ποδηλασίας περιελάμβανε 17 χιλιόμετρα και 650μ. υψομετρικής διαφοράς. Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Απόστολος Λάμπρος με χρόνο 1h17΄14΄΄. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Χρήστος Τσιάκαλος με 1h21΄11΄΄ ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο μόλις 13 ετών Θεοχαρόπουλος Θεοφάνης Ερμής με χρόνο 1h22΄20΄΄.



Το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν οι απονομές του Rafting και της ορεινής ποδηλασίας μέσα στον κλειστό χώρο του ΚΕΠ Αγνάντων εξαιτίας της δυνατής καταιγίδας, που μας έκανε να εκκενώσουμε την πλατεία που ήταν στημένη όλη η διοργάνωση. 

Αμέσως μετά αθλητές βρέθηκαν στις ταβέρνες του χωριού όπου τους περίμεναν ψημένα τα κοτόπουλα Άρτας και οι πίτες των γυναικών του χωριού. Το πρωί της Κυριακής ήταν η εκκίνηση του αγώνα ορεινού τρεξίματος. 



Η Α΄ διαδρομή ήταν ορεινός μαραθώνιος αγώνας 24 χιλιομέτρων και 1510μ.υψομετρικής διαφοράς, υψηλής τεχνικής δυσκολίας. Ήταν για έμπειρους δρομείς του ορεινού τρεξίματος. Δεν ήταν απλά ένας αγώνας, ήταν μια περιπέτεια σε καθαρά βουνίσια διαδρομή, η οποία τα είχε όλα. 



Περνούσε γλιστερά περάσματα, χείμαρρους, καταρράκτες, χιονούρες και κάποιες φορές κινούταν εκτός μονοπατιών σε σημεία που η κλίση του εδάφους ανάγκαζε τους δρομείς να κινούνται με τα τέσσερα!!! 




Μάχη έγινε για τις πρώτες θέσεις στην οποία τελικά υπερίσχυσε ο Άρης Τσίπης με χρόνο 2h32΄17΄΄. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Δημήτρης Δρούγκας μόλις δυο δεύτερα πίσω με 2h32΄19΄΄ και τρίτος τερμάτισε ο Σλαβομίρ Μάτρας με 2h32΄30΄΄. 



Η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στα 24 χιλιόμετρα και τερμάτισε ήταν η Παπαζώη Σοφία με 4h32΄25΄΄. Μπράβο Σοφία!!! Η Β΄ διαδρομή, ήταν αντιπροσωπευτική για την περιοχή, μεσαίας τεχνικής δυσκολίας, 14 χιλιομέτρων και 800μ. υψομετρικής διαφοράς. Μια διαδρομή με υψηλές απαιτήσεις στην οποία η Σοφία από την αρχή μέχρι το τέλος χαμογελούσε!! 



Ήταν μια διαδρομή για όλους τους δρομείς του ορεινού τρεξίματος. Νικητής βγήκε ο Ηλίας Νάτσιας με χρόνο 1h25΄18΄΄. Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Σερβιτόρος με 1h31΄39΄΄ και τρίτος ο Βησαρίων Πάλμος με 1h32΄51΄΄. Η Γ΄ διαδρομή ήταν μέσα στα έλατα, εύκολη, κατάλληλη για όλο τον κόσμο με μήκος 5 χιλιόμετρα και 280μ. υψομετρικής διαφοράς. 




Σφαγή έγινε για την πρώτη θέση. Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο μικρός και μόλις 11 χρονών, πολλά υποσχόμενος δρομέας, Απόστολος Τζουμάκας με χρόνο 0h49΄58΄΄. Στη δεύτερη θέση ήταν ο μικρός 10χρονος Ανδρέας Λιάμπης με 0h49΄59΄΄,ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Αρετή Αγγέλη με 0h59΄23΄΄. 



Μετά την ολοκλήρωση και των τριών αγωνισμάτων του ΑΘΛΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ με συνολικό μήκος 80 χιλιομέτρων (9Km raft, 47 Km ΜΤΒ, 24 Km RUN) και συνολικής υψομετρικής διαφοράς 3000 μέτρων νικητής αναδείχθηκε ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ με συνολικό χρόνο 7h43΄54΄΄. 


Οι πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με ξεχωριστά έπαθλα δημιουργία της εταιρείας Bizart, καθώς σε όλους δίδονταν μετάλλιο τερματισμού σαν μικρή επιβράβευση της μεγάλης τους προσπάθειας, προσφορά του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Τσιάμαντα. 



Στην συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησαν οι απονομές στην κάτω πλατεία Αγνάντων σε ένα κεφάτο πανηγυρικό κλίμα, στις οποίες παρευρέθησαν οι: δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκος Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Παππάς, κ. Βασίλης Ρίζος, κ. Ευάγγελος Γιάπρος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Χάιδος, το μέλος δημοτικού συμβουλίου κ. Νικόλαος Μπάρπας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Παπακίτσος Κωνσταντίνος, το μέλος του τοπικού συμβουλίου κ. Γεώργιος Κώστας, η πρώην αντιδήμαρχος κεντρικών Τζουμέρκων κα. Σταυρούλα Αηδόνη, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθηνών κ. Χριστοδούλου Χρήστος, η αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Ιωαννίνων κα. Αλεξάνδρα Μπόμπολη, η εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων κα. Χούμη Κωνσταντίνα, ο ιερέας του χωριού πάτερ Σπυρίδωνας Σιάχαλος, ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάμαντας, τους οποίους και ευχαριστούμε που τίμησαν με την παρουσία τους τις βραβεύσεις των αθλητών. 







Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Τους εθελοντές από το χωριό που ήταν κριτές και δείκτες και τις δυο μέρες της διοργάνωσης, καθώς και το τμήμα Διάσωσης Πρέβεζας για τη πολύτιμη βοήθειά του και την άψογη συνεργασία του. Επίσης όλες τις κυρίες του χωριού που έφτιαξαν και πρόσφεραν παραδοσιακές πίτες. 

Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων ήταν ο μεγάλος χορηγός που δίχως την βοήθεια του δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας. 



Χορηγοί επίσης ήταν το Εθνικό πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, ο κύριος Κωνσταντίνος Τσιάμαντας, η εταιρεία κοτόπουλα Άρτας, η εταιρεία Alpine zone, ο ποδηλατικός όμιλος Άρτας, τα ποδηλατικά καταστήματα Tailwind στην Άρτα και «ώρα για ποδήλατο» στα Γιάννενα, την εταιρεία Bizart, οι μπάρες ενέργειας wish bar και solo energy, το ξενοδοχείο Ορίζοντες, η εταιρεία Gehwol, η εταιρεία drift, το περιοδικό Mbike, οι ταβέρνες των Αγνάντων «Τα Τζουμέρκα», «Ο Μερακλής», της Ανθούλας, τον φούρνο του χωριού και το κατάστημα της Ε. Γιαννάκη. 






Στο παρακάτω link θα δείτε περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και τα αποτελέσματα αναλυτικά σε όλα τα αθλήματα http://www.mountain-sports.gr/agones/athlos-tzoymerkon-2013


Με εκτίμηση 
Για την διοργάνωση 
Μαρίνα Αναστασίου 
τηλ.επ. 6945247715 

Δεν υπάρχουν σχόλια: