Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η 17χρονη πιανίστρια από την Πρέβεζα Ελεονώρα Αποστολίδη, που σαρώνει τα βραβεία!



Μετά το εκπληκτικό ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε η ταλαντούχος νεαρή από την Πρέβεζα πριν 1 μήνα στo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (Όαση) και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις θερμές κριτικές αλλά και από το σημαντικό γεγονός ότι επελέγη να συνεχίσει τις Πανεπιστημιακές της σπουδές στο πιάνο στη Νέα Υόρκη, με πλήρη υποτροφία, στην τάξη του καθηγητή Paul Ostrovsky, η Ελεονώρα Αποστολίδη φέρνει ένα ακόμη βραβείο για την ίδια και για τη πόλη της Πρέβεζας.

Το τριήμερο 27 - 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, όπου η νεαρή Πρεβεζάνα πιανίστα απέσπασε το 2ο βραβείο, ανάμεσα από την αφρόκρεμα τον νέων Ελλήνων Πιανιστών έως 23 ετών. 

Μάλιστα, ο τελευταίος γύρος του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της ορχήστρας των σπουδαστών του ΚΩΘ.Η πιανίστα της Επιτροπής Ντόρα Μπακοπούλου δήλωσε, «δεν θα ξεχάσω ποτέ με πόση δεξιοτεχνία εκτέλεσε τη Wilde Jagd και τη μαγεία που δημιούργησε στο Μoment Musicaux no.1 του Ραχμάνινωφ», ενώ ο καταξιωμένος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής αρκέστηκε να πει «εγώ απλά την απόλαυσα.»!

Παρότι η Ελεονώρα θα μας «αποχαιρετίσει» από την 1η Σεπτέμβρη για τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει το βραβείο της που της εξασφαλίζει προσωπικό ρεσιτάλ στον ετήσιο κύκλο συναυλιών του Φ. Νάκα στην Αθήνα για την περίοδο 2013-14 και μια ακόμη γκαλά-συναυλία μαζί με τους βραβευθέντες του διαγωνισμού στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.



Ο Δήμος Πρέβεζας αλλά και το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη λαμπρή πορεία που ήδη διαγράφει η απόφοιτος διπλωματούχος πιάνου του Ωδείου Ελεονώρα Αποστολίδη και της εύχονται καλή σταδιοδρομία και πάντοτε επιτυχίες.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: