Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

O Αλέξης, ο αναρχικός Διαμαντόπουλος, το καλσόν της Όλγας, ο Σόιμπλε και η ημίγυμνη Ρένα Δούρου


Aίφνης η Όλγα και οι άλλες σκίζουν τα καλσόν τους εξαιτίας του «σοκ» που υπέστησαν επειδή ο βουλευτής Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αναρχικός. Αν δήλωνε παιδόφιλος πιθανόν να έβρισκε δουλειά σαν ηχολήπτης η παρουσιαστής στο Mega. Άκου αναρχικός! Τι εξωτικό ζουλάπι είναι αυτό που θα μπουκάρει στα σπίτια μας και θα βιάσει τις ανυπεράσπιστες κορούλες μας; Και πως είναι έτσι; Γιατί δεν είναι κομψός και καλοντυμένος σαν τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Κασιδιάρη ώστε να μπορούμε να τον φιλοξενούμε βρε αδελφέ στην εκπομπή μας που κάθε μισή ώρα διακόπτεται για να διαφημισθεί το σουτιέν «Βetty, η φουσκωτή καλύπτρα».

Αυτός ο Διαμαντόπουλος δεν είναι καν σαν τον Δραγασάκη, που είναι τόσο καλοβαλμένος και γλυκούλης σαν τον Αλογοσκούφη. Τόσο βολικός, παρότι ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΚΚΕ. 

Αχ, αν ο Δραγασάκης ήταν στην ΝΔ, σας υπόσχομαι πως εγώ, η Όλγα Τρέμη, θα τον είχα κάθε βράδι στο δελτίο μου-πιο συχνά από τον Βενιζέλο.
Αχ, τι κρίμα που δεν είναι γεμάτος Δραγασάκηδες, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος πάντων αυτά είναι μια εισαγωγή σε όσα θέλουμε να πούμε στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει και του ραντεβού του με τον Σόιμπλε.

'Ακου λοιπόν Αλέξη.

Αν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός της χώρας πρέπει πρώτα απ΄όλα να πιστέψεις τον εαυτό σου. Αυτό είναι μια εσωτερική διαδικασία στην οποία εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε αλλά τις σκέψεις μας θα τις εκφράσουμε. Οφείλεις να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση ηγέτη κι όχι να δείχνεις φτερό στον άνεμο που σε σέρνουν διάφοροι συμβουλάτορες εδώ κι εκεί.

Πρώτα απ' όλα Αλέξη, πρέπει να αφήσεις όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, δηλαδή να εκτεθούν στο φως του ήλιου. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε από τις τσιρίδες της Τρέμη, της Σπυράκη, της Σαράφογλου. Όσο κακοχυμένος κι αν είναι ο Διαμαντόπουλος εμφανισιακά, μας συγκίνησε γιατί και οι Έλληνες στην πλειοψηφία μας κακοχυμένοι, μπατίρηδες και ημιμαθείς είμαστε. Μην κοιτάς την Όλγα Τρέμη που είναι γαλαζοαίματη- από blueblood φλέβα- που περπάταγε στη Νομική και έτριζαν τα αμπέχωνα των χαιμαλιάδων.

Άσε λοιπόν τους Διαμαντόπουλους να ανθίσουν -δεν θα βγεις χαμένος από δαύτους. Στο κάτω -κάτω με τους Διαμαντόπουλους θα κάνεις ρεσάλτο στην εξουσία κι όχι με τους Δραγασάκηδες. Δραγασάκηδες έχει πολλούς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ του πάστορα Κουβέλη. Οι Διαμαντόπουλοι δεν φοβίζουν τους ψηφοφόρους-η πείνα είναι εκείνη που τους τρομοκρατεί. 

Και πείνα θα υπάρχει μπόλικη τις επόμενες δεκαετίες, όσες παπαριές κι αν λένε ο Χατζηδάκης με τον Στουρνάρα. Πτώματα από την πείνα και την πρέζα θα μαζεύουν τα πρωινά οι σκουπιδιάρες της Αθήνας.

Το δικό σου πρόβλημα Αλέξη, δεν είναι οι Διαμαντόπουλοι, ούτε οι αλανιάρες συνιστώσες. 

Το πρόβλημα- που είναι όλων των κομμάτων- είναι η παραγωγή πολιτικής σκέψης η οποία θα μπορούσε να καταστρώσει ένα πρόγραμμα πραγματικής επανίδρυσης της χώρας. Μόνο που η (πολιτική) σκέψη προυποθέτει σιωπή και περισυλλογή. Τα δικά σου στελέχη τρέχουν από το πρωί ως το βράδι στα κανάλια για να αναμετρηθούν με τον Βορίδη και τον Άδωνη. Πότε να σκεφθεί ο δυστυχής Μπαλάφας, όταν τον καλάνε κάθε τόσο στον ΣΚΑΙ του αποτελεσματικού μανατζαρέου Αλαφούζου;

Αυτό που χρειάζεται Αλέξη είναι να δημιουργήσεις- χθες κιόλας- μια ομάδα η οποία θα καθήσει ένα μήνα εσώκλειστη σε ένα στρατόπεδο διαλογισμού. Θα τους προμηθεύουμε γάρα από τα Ζωνιανά και διάφορα ισοτονικά ποτά, ώσπου να μας παρουσιάσουν ένα γαμάτο σχέδιο για την επανίδρυση της Ελλάδας. 

Μιας Ελλάδας χωρίς Φωτόπουλους και ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Μιας Ελλάδας που θα δίνει κίνητρα στο επιχειρείν, στις βιομηχανίες που σέβονται το περιβάλλον, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει να τους βγεις από αριστεροδεξιά-δεν υπάρχουν άλλωστε διαχωριστικές γραμμές-ώστε να τους φύγει το κλαπέτο.

Με απλά λόγια, βάλε μια ομάδα την οποία θα αποτελούν εκπρόσωποι της πραγματικής ζωής εκεί έξω να σκεφθεί: Eπιστήμονες, τραπεζικά στελέχη, αγρότες, οικοδόμοι, διάνοιες του ψηφιακού κόσμου, μπαργούμαν, μετανάστες, καραβανάδες, γιατρούς, μικροεπιχειρηματίες, νταλαβερτζήδες, ότι αποτελεί τέλος πάντων την πραγματική οκονομία. Κλειστείτε σε μια τεράστια αίθουσα, καπνίστε και σκεφθείτε. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνετε και είναι το μόνο που δεν κάνουν οι μπαγλαμάδες των άλλων κομμάτων. Ούτε μπορούν να το κάνουν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιήσει την αντιπροσωπευτικότητα των ψηφορόρων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να παρουσιάσει ένα πειστικό και «απελευθερωτικό» πρόγραμμα εθνικής επανίδρυσης-τίποτε λιγότερο. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελεί τα καλούπια για να πέσει μέσα το μπετό- μια και ο θείος σου ήταν εργολάβος ξέρεις από κτισίματα.

Αλλά το πιο σημαντικό απ΄όλα, επειδή εσύ είσαι η βιτρίνα, πρέπει να πιστέψεις ότι αύριο μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα.

Όσο για το ραντεβού σου με τον δήθεν πανίσχυρο Σόιμπλε-τον οποίο προσωπικά σέβομαι-δεν έχεις παρά να του πεις να δώσει χαιρετίσματα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και στους γερμανόφιλους νταβατζήδες που περιθάλπει. Δεν έχεις παρά να του μιλήσεις για τους Έλληνες ολιγάρχες που κι αυτός καταδικάζει αλλά η Τρόικα ακόμη δεν τους έχει πάρει τα κεφάλια. Θα είσαι μαζί του ευγενικός, θα σκύψεις ευλαβικά στο καροτσάκι αλλά θα του πεις ότι τα λεφτά από τις μίζες της Siemens τάισαν την διαπλοκή και ένα στρατό από ξιπασμένους πολιτικούς, γραμματείς και φαρισαίους, Έλληνες και Γερμανούς. Στο βρώμικο κόλπο συμμετείχαν αμφότεροι. 

Γι αυτό σου λέω Αλέξη: ευγένεια και επιθετικότητα.

Kι εσύ Ρένα, ρίξε κάτι πάνω σου για τον μαλάκα τον αναγνώστη, που ψάχνεται με τον τίτλο...

Από τον Βασίλη Μπόνιο 
www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: