Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Στη λίστα για μια βίλα



Αν «η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται», δεν ξέρω στην περίπτωση του 2013 από πού θα φανεί τι σόι χρόνος είναι. Μετράμε κιόλας το πρώτο 10ήμερο κι όλα εξελίσσονται με ρυθμούς Ελλάδας 2012, με ημερήσια διάταξη δελτίου των 8 ή των 9 κατά περίπτωση, με πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο κοκορομαχίας, με την ΑΕΚ στον πάτο της βαθμολογίας. Ούτε το χιόνι που έπεσε πριν λίγες μέρες κατάφερε ν' αλλάξει ριζικά το σκηνικό, αφού τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά, «πάγωσαν» την όποια διάθεση για χιονοπόλεμους και χιονάνθρωπους. Οι «χιονάνθρωποι» κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας. Δεν ξέρω αν η αναθέρμανση της οικονομίας θα προέλθει από τα ενεργειακά τζάκια, που σκέφτεται να επιδοτήσει για να εγκατασταθούν το υπουργείο Οικονομικών ή από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό η Γερμανίδα ομόλογός του. Η θερμότητα πάντως στο πολιτικό κλίμα, που ήδη βιώνει εποχές καύσωνα, μάλλον παγερά αδιάφορη αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Το γεγονός, ότι εξακολουθεί να προτάσσεται -από όλους τους συμμετέχοντες στα πολιτικά δρώμενα- το επικοινωνιακό στοιχείο κι η εντύπωση στην όποια προσπάθεια διαλεύκανσης «πολιτικών σκιών» του πρόσφατου -και όχι μόνο- παρελθόντος, αποθαρρύνει κι απογοητεύει ακόμα περισσότερο τους ήδη δυσαρεστημένους και καχύποπτους για τ' αποτελέσματα παρόμοιων προσπαθειών πολίτες.


Τη διαμάχη για τα «στικάκια» και τις λίστες, που μας συντρόφευσε τις γιορτινές μέρες, διαδέχτηκε με το ξεκίνημα σχεδόν του νέου χρόνου η διαμάχη για τις βίλες και τα σπιτάκια. Τις δηλώσεις συναγωνίστηκαν μαχητικά οι διαδηλώσεις κι οι αντιγραφές επάξια αναμετρώνται με το πλήθος των αρχείων. Ο λεγόμενος «παπάς» ποιος μπορεί να ξέρει αν θα μπορούσε να βρει περισσότερο πειστική εφαρμογή. Μάλλον ρίχνοντας καμιά πασέντζα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες ν' ανακαλύψουμε πού είναι η μπλόφα και πού βρίσκεται η αλήθεια.
Ίσως με πασέντζα να μπορούσαμε να λύσουμε κι άλλες απορίες, όπως π.χ. γιατί αυξάνονται συνεχώς κάποιοι φόροι, αφού με τον τρόπο αυτό προκαλείται μείωση των εσόδων του κράτους, γιατί από τη λίστα φέρεται να έχουν διαγραφεί μόνο οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου, αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε κραυγαλέα ανοησία, γιατί το πάλαι ποτέ «2ο Γυμνάσιο Αρρένων»στην οδό Χέυδεν εξακολουθεί ν' αποκαλείται «Βίλα Αμαλία», αφού ποτέ δεν το κατοίκησε κάποια ευγενής μ' αυτό το όνομα, γιατί απομακρύνονται αδιακρίτως οι υπάλληλοι της διαθεσιμότητας, αφού κάποιοι απ' αυτούς εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των Υπηρεσιών τους, γιατί στον ΠΑΟ διαδίδουν ότι επιδιώκουν την ολική επαναφορά του «μεσσία» -αλλά «αλμυρού»- Σισσέ, αφού την ίδια ώρα «ξεκληρίζεται» η ομάδα για. φραγκοδίφραγκα.
Αν αυτές οι απορίες -κι όσες ακόμα ο καθένας θα μπορούσε να διατυπώσει- μπερδεύουν τη διαίσθηση και δημιουργούν αμφιβολίες και αμφισημίες από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2013, φαίνεται ότι θα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φανεί το κάλλος της νέας χρονιάς. Μέχρι τότε υπομονή και κουράγιο.

Το «έδειξε» κι η. πασιέντζα, δεν βγαίνει με τίποτα! (Ούτε η λίστα Λαγκάρντ να'τανε!)

www.pliktro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: