Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το Υπουργείο Οικονομικών καταργεί το Χημείο Πρέβεζας. Σφοδρές οι αντιδράσεις των εργαζομένων και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.

Το Υπουργείο Οικονομικών καταργεί τη Χημική Υπηρεσία Πρέβεζας - Σφοδρές οι αντιδράσεις των εργαζομένων και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το «πογκρόμ» συγχωνεύσεων και ανατροπών στα εργασιακά του Δημοσίου. Με βάση την πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του Γενικού Χημείου του Κράτους προβλέπεται για την περιοχή μας η κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

Ο προϊστάμενός της, κ. Παύλος Βλάχος μαζί με στελέχη της Υπηρεσίας, επισκέφτηκαν στις 18 Ιανουαρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και του εξέθεσαν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν καταργηθεί η Υπηρεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αντέδρασε άμεσα, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και συνέταξε υπόμνημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η κατάργηση θα είναι επιζήμια για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Πρέβεζας είναι όχι μόνο ανωφελής αλλά θα έχει ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή μας.

Είπε ότι:
Δημιουργείται ένα τεράστιο γεωγραφικό κενό κάλυψης στην περιοχή: Η Χημική Υπηρεσία Πρέβεζας είναι στο κέντρο μιας ευρείας περιοχής τριών Νομών που εξυπηρετεί, Πρέβεζα, Άρτα Λευκάδα και άτυπα μέρος της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας. Η Χιλιομετρική απόσταση από τη Χ.Υ. Ιωαννίνων είναι μεγάλη και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δύσκολες όπως και το οδικό δίκτυο.
Το εργασιακό φορτίο της Χ.Υ. Πρέβεζας και είναι μεγάλο, όπως προκύπτει από τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.
Η Υπηρεσία εποπτεύει την ευαίσθητη από άποψη οικολογικού ενδιαφέροντος περιοχή του Αμβρακικού, ελέγχοντας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές πολλά δείγματα περιβάλλοντος.
Η Υπηρεσία έχει υποστεί ήδη συρρίκνωση του προσωπικού καθώς έχουν αποχωρήσει οι μισοί υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης, ενώ το απομείναν προσωπικό είναι 4 υπάλληλοι.
Για τους λόγους αυτούς, ο Αντιπεριφερειάρχης στο υπόμνημα ζητά τη μη εφαρμογή της πρότασης για την κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, γιατί θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή. Αντ' αυτού ζητά την ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: