Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η Τρόικα προκαλεί ανάφλεξη στα εγχώρια ΜΜΕ και ετοιμάζει νέα υπό τον έλεγχό της!


Μόνο σαμπάνιες δεν έχει ανοίξει από το πρωί το μεγάλο κανάλι το οποίο παρουσιάζει -βυθισμένο σε ανείπωτη ευτυχία- την δημοσκόπηση του Γιάννη Αλαφούζου που δείχνει τον Σαμαρά να προηγείται «πάνω από 2 μονάδες» σύμφωνα με το κανάλι της Μεσογείων.

Στο μεταξύ το έγκυρο Newpost.gr σήμερα κάνει λόγο για πρόταση του Ψυχάρη προς τον Μπόμπολα για εξαγορά του "ΠΗΓΑΣΟΥ". Η είδηση εντυπωσιάζει γιατί είναι σαν να θέλει ο "Κωσταρέλος" στο Πόρτο Ράφτη να αγοράσει την αλυσίδα "Α-Β" αλλά τίποτε δεν αποκλείεται από την στιγμή που και ο Κοντομηνάς αγόρασε τα περιοδικά του Λυμπέρη και έγινε ζούπερ ντούπερ περιοδικατζής πάνω στην δεύτερη εφηβεία του.
Την ίδια στιγμή ο Αλαφούζος επιχειρεί στο ΣΚΑΙ να εφαρμόσει την συνταγή "Παναθηναικός" και προβλέπονται αναταράξεις. Στο iefimerida διαβάσαμε το άρθρο-γκαζάκι του Γιάννη Αναδρανιστάκη για την Όλγα Τρέμη και γενικότερα ένα δημιουργικό χάος επικρατεί στο μηντιακό σύμπαν κάτω από την στενή επιτήρηση του Μπομπ Τρα, ο οποίος αναζητεί ικανούς νέους επιχειρηματίες για να στήσει μηντιακό όμιλο στην Αθήνα.
Σύμφωνε με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", οι δανειστές μας έχουν διαπιστώσει πως αν δεν ελεχθούν τα ΜΜΕ δεν θα μπορέσει να επανιδρυθεί η Ελλάδα και οι ίδιοι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε αυτό το μπάχαλο ξεκινώντας κάπως έτσι και στη διάρκεια της μέρας θα προσθέτουμε διαρκώς νέα στοιχεία γιατί οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές!

Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την ανακοίνωση της οικογένειας Μπόμπολα με την οποία απαντούσε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του κατά του Πρετεντέρη. Έγραφε ανάμεσα στα άλλα η οικογένεια>

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται.
Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό «Economist» επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεων.
Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτόν τον πειρασμό.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ», χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.
Η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές.
Από όπου κι αν προέρχονται...

Σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα left.gr ο Γιώργος Αναδρανιστάκης σε άρθρο του με τίτλο «Η Όλγα Τρέμη» γράφει

«Ό, τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς εδώ στο Μega θα τα λέμε τσεκουράτα», δήλωσε η 'Ολγα Τρέμη και έκτοτε οι ειδικοί ψάχνουν να βρουν τίνος είναι το τσεκούρι. Μπας κι είναι του φασιστοΒορίδη, του αγαπημένου pet (εκ του Petain) του καναλιού, ή μήπως είναι το τσεκούρι με το οποίο πετσοκόβει τα αρχαία δάση της Χαλκιδικής ο Μπόμπολας; Ο Μπόμπολας, που εδώ και χρόνια μοίραζε καραμπίνες από το «Έθνος Κυνήγι», για να βγει την κατάλληλη στιγμή και να πει: Τι τα θέλετε, ρε, τα κωλόδασα, μέχρι και τα πουλιά τα έχουνε εγκαταλείψει!

Η κ. Τρέμη έχει γενικώς αδυναμία στα όπλα, γι΄ αυτό και κάθε φορά που συζητείται η μείωση των εξοπλισμών γίνεται έξαλλη: Κινδυνεύει το αξιόμαχο του στρατεύματος, απειλούνται τα σύνορά μας, έρχονται αντίκρυ με τον θάνατο οι αεροπόροι μας, ένα δάκρυ κυλάει στο μάγουλο της Κυράς της Ρω! Ώσπου μάθαμε ότι η κ. Τρέμη ήταν σύμβουλος σε εταιρεία εμπορίας όπλων, τούτο όμως είναι παντελώς άσχετο, καθώς συνέβαινε αμισθί και στον ελεύθερο χρόνο της. Άλλοι μαζεύουν πεταλούδες, άλλοι πουλάνε φρεγάτες: «Γούστα», είπε το γουρούνι κι έφαγε το σαπούνι.

Κυρίες και κύριοι του Μega, δεν χρειάζονται ούτε δεκάλεπτα σόου της Όλγας, του Γιάννη και του Παύλου περί ελευθερίας του Τύπου, ούτε λίβελοι του Ψυχάρη, ούτε απειλές του Μπόμπολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσετε να λειτουργείτε, επιτέλους, σαν καπιταλιστική επιχείρηση, να πληρώνετε τα δέοντα για τη συχνότητα που κατέχετε παρανόμως, να εξοφλείτε την εφορία, τα ταμεία, τους προμηθευτές, να δανείζεστε με τους όρους που δανείζονται οι κανονικές επιχειρήσεις. Δεν γίνεται να καταριέστε νυχθημερόν τον κρατισμό και εσείς να είστε πιο κρατικοδίαιτοι και από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Τόσο κρατικοδίαιτοι που φοβάμαι ότι μια μέρα θα ανοίξω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δίπλα στο διακοσάρι του ΕΕΤΗΔΕ θα δω και κάνα εικοσάευρω υπέρ ΟΠΑΓΙΜΑ, τουτέστιν υπέρ Όλγας, Παύλου, Γιάννη και Μανώλη.

Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι, αν συμβούν τα προαναφερθέντα, οι ιδιοκτήτες του Μega θα αναγκαστούν να προβούν σε ωμότητες, να φέρουν δηλαδή τα λεφτά τους από την Ελβετία για να τα ρίξουν στο κανάλι ή, ακόμη χειρότερα, να μειώσουν τις εξαψήφιες αμοιβές που δίνουν στους αστέρες τους. Κάτι τέτοιο θα είναι άκρως επώδυνο, διότι η Όλγα θα κόψει το Arpels και θα μείνει με το Van Cleef που παραπέμπει στον κακομούτσουνο Λη και ο Γιάννης θα κόψει το Εκάλη Κλαμπ και θα κατρακυλήσει στο Πολιτεία Κλαμπ, υπό τους ήχους τού «και κάθε μέρα κατεβαίνεις της κοινωνίας τα σκαλιά» του Ζαγοραίου.

Ο Μανώλης θα κόψει απλώς τις μαλακίες.
Αυτά γράφει ο καλός δημοσιογράφος την στιγμή που η τρόικα μπαίνει για τα καλά στο παγνίδι των ελληνικών ΜΜΕ.
Πριν λίγο στο ξενοδοχείο Χίλτον στελέχη της Τρόικας συναντήθηκαν με δύο νέους επιχειρηματίες από τον χώρο της διαφήμισης και συζήτησαν μαζί τους το σενάριο δημιουργίας ενός μηντιακού ομίλου που θα στοχεύει σε συγκεκριμένο ηλικακό και μορφωτικό target group. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: