Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς σίτιση και επίσημα οι φοιτητές του ΤΕΙ Πρέβεζας.


Από 7 Ιανουαρίου και με απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ ανεστάλη η λειτουργία των εστιατορίων που ήταν υπεύθυνα για την σίτιση των Φοιτητών.


Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα:

«Γεγονός αποτελεί η αναστολή της λειτουργίας των εστιατορίων, στην έδρα και τα παραρτήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, από 7 Ιανουαρίου 2013,ύστερα από απόφαση της διοίκησής του. Τη στιγμή που με πρόσχημα την οικονομική κρίση μειώνονται μισθοί, αυξάνεται όμως η φορολογία και κατεδαφίζεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, έρχεται το Υπουργείο Παιδείας να κόψει την χρηματοδότηση για τη σίτιση των σπουδαστών, που δεν έχουν πλέον υποστήριξη από το σπίτι τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν αντέχουν τα τόσα βάρη. Έτσι υπονομεύεται η παιδεία, παρόλο που αποτελεί το μόνο μέσο για την εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα ο δημόσιος χαρακτήρας της είναι αμφίβολος.
Στα πλαίσια της οικονομικής δυστοκίας της χώρας η παιδεία θα πρέπει να αποτελεί μέσο ανάπτυξης και όχι το εξιλαστήριο θύμα. Όσοι θεσμοθετούν τέτοιου είδους ενέργειες θα βρίσκουν την οργάνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας απέναντι τους.

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: