Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μαργαρίτα Παπανδρέου. «Θα λογοδοτήσουν όσοι με ενέπλεξαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ».

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Ήδη, μέσω δικηγόρου της ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.  

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει, όπως είχε προαναγγείλει, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να προστατεύσει «την τιμή και την υπόληψή της», σχετικά με όσα έχουν δημοσιευτεί ή έχουν ειπωθεί για ανάμιξή της στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με βάση καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, ότι κρύβεται πίσω από άλλο όνομα, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ. Η κ. Παπανδρέου περνάει στην αντεπίθεση, όπως λέει, για «να λογοδοτήσουν όσοι την ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά» σε αυτή την υπόθεση.

Ήδη, μέσω δικηγόρου της ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Η κ. Παπανδρέου ζήτησε τα αντίγραφα επικαλούμενη το άρθρο 31 του ΚΠΔ και το νόμιμο δικαίωμά της να της χορηγηθούν αντίγραφα των καταθέσεων και όποιο άλλο στοιχείο την αφορά, προκειμένου να προστατεύσει την προσωπικότητά της από τη δημόσια απαξίωση και καταρράκωση. 

Το δικαίωμα αυτό είναι, όπως υποστηρίζει, κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα και από διεθνείς συμβάσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι ζητά τα συγκεκριμένα αντίγραφα των καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της «από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων». Θεωρεί, δε, αναγκαία την παράδοση των αντιγράφων από τους οικονομικούς εισαγγελείς «για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: