Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων έκοψε την Πίτα του, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.






Ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι τα γραφεία του Συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά και ότι τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, δείγμα ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τον Σύλλογο και ο Σύλλογος τον κόσμο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του, Χρήστος Ρούσσας, κατά την σύντομη ομιλία του στη κοπή της Πίτας, παρότι εν τοις πράγματι, αρκετά μικρός αποδείχθηκε ο χώρος όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών, για να δεχθεί τα δεκάδες μέλη και φίλους του, που συνέρρευσαν μαζικά για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και μπορεί, για μια ακόμα φορά, να απέδειξαν πως "όλοι οι καλοί χωρούν", ωστόσο υπήρξε περισσότερο έκδηλη από ποτέ, η πεποίθηση πως οι, πολλές και πολυπληθείς, συναντήσεις τους αξίζει να ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής...

Ο Χρήστος Ρούσσας εξήρε το ρόλο των Ηπειρωτών - μελών του Συλλόγου, χαρακτήρισε το 2012 ως χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική για το σύλλογο Ηπειρωτών, ευχαρίστησε το δήμο Φυλής, την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής και και τους επιχειρηματίες της περιοχής για τη στήριξή τους και ευχήθηκε, τον επόμενο χρόνο, η πίτα να κοπεί στην Στέγη των Ηπειρωτών.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έχει γονατίσει την ελληνική οικογένεια, στην ανεργία που βάζει στο περιθώριο την νέα γενιά και στην ανάγκη αντίστασης στα φαινόμενα αυτά, μια πράξη που είναι καθήκον όλων των Ηπειρωτών, που έχοντας ως πρότυπο τον αγώνα των Σουλιωτών, αλλά και των Γυναικών της Πίνδου, πρέπει να αποδείξουν σήμερα ότι είναι απόγονοι ηρώων προγόνων. Ακόμη αναφέρθηκε στις αρετές της Ηπειρωτικης Ευποιίας, και ειδικά η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια, που πολλοί την έχουν ανάγκη, πρέπει να πρυτανεύσουν στην λογική και την πρακτική εκείνων των Ηπειρωτών που μπορούν να προσφέρουν και προσφέρουν.
Στην συνέχεια συνεχάρει τον Πρόεδρο , το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για την σημαντική δουλειά τους στην διατήρηση των παραδόσεων και των αξιών του Ηπειρωτισμού και το εν γένει έργο τους που κάνουν στο Δήμο Φυλής, έργο που είναι αναγνωρισμένο από την τοπική κοινωνία.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Γιώργος Οικονόμου, κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου, να συμμετάσχουν στο μεγάλο ηπειρώτικο αντάμωμα, στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'', την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στο ΣΕΦ.  Ακόμη ευχήθηκε, του χρόνου τέτοιο καιρό η Πίτα του Συλλόγου, να κοπεί στο δικό του σπίτι, στο σπίτι των Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, καθόσον ο χώρος που στεγάζεται σήμερα είναι μικρός για τον κόσμο που συσπηρώνεται, αλλά και το έργο που παράγεται.

Ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης στο σύντομο χαιρετισμό του αναγνώρισε την σημαντική πολιτιστική προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στην περιοχή, υποσχόμενος ότι θα είναι δίπλα στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους Ηπειρώτες μέλη του Συλλόγου.
Στο ίδιο πνεύμα με τον Δήμαρχο Φυλής, κινήθηκαν και οι πρώην Δήμαρχοι Χρήστος Παππούς και Βαγγέλης Χριστοφιλλάκης στους χαιρετισμούς τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη αντιπροσωπείες από τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους Ζεφυρίου, Πετρούπολης, Αχαρνών, Θριασίου Πεδίου και Μεταμόρφωσης Αττικής, αλλά και από ετεροδημότικους αποδημικούς Συλλόγους που έχουν καταγωγή από άλλες περιοχές της χώρας και δραστηροποιούνται στην περιοχή του Δήμου Φυλής. 

Μετά το κόψιμο της Πίτας ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα που περιελάμβανε άφθονο τσίπουρο και - ασφαλώς - εκπληκτικές, χειροποίητες, ηπειρώτικες πίτες που με, περισσή μαεστρία, έφτιαξαν γυναίκες - μέλη του Συλλόγου.

Και του χρόνου στη νέα ιδιόκτητη Στέγη του Συλλόγου.
Δείτε σε βίντεο τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου  Χρήστου Ρούσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: