Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ηγουμενίτσα:Πλιάτσικο της VIII Μεραρχίας του στρατού στο πρώην κτήριο της Στρατολογίας!



Oπου αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και η VIII Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα βάλθηκε να τον επιβεβαιώσει.

Χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης προς τον Έλληνα φορολογούμενο, καταστρέφει τα πάντα στην επέλασή του.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την Αρχή. Εδώ και περίπου έναν χρόνο, το στρατολογικό γραφείο Ηγουμενίτσας, το οποίο στεγάζονταν στο εν λόγω κτήριο, σταμάτησε την λειτουργία του, μεταφέροντας τις υπηρεσίες του στα Γιάννενα.O διοικητής όμως της VIII Μεραρχίας αποφάσισε να μεταφέρει τα πάντα από το κτήριο, ακόμα και τους διακόπτες και τις πρίζες, τα καλοριφέρ, τον λέβητα και τα είδη υγιεινής, σε άλλο κτήριο του στρατού στα Γιάννενα.


Στο άκουσμα της είδηση για το "πλιάτσικο" στο κτήριο, άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, μέλη της οποίας, με επικεφαλής τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο και τους Αντιδημάρχους, προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την μεταφορά των υλικών εκτός κτηρίου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προσπαθεί εδώ και ημέρες να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς όμως να καταφέρει να έρθει καν σε επαφή μαζί τους.

Στο σημείο έφτασε και η Αστυνομία μετά από κλήση του στρατού για να απομακρύνει από την είσοδο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας ζήτησαν από τον Διοικητή του Τάγματος Φιλιατών κ. Μπούση να προσκομίσει έγγραφο που να αποδεικνύει ότι τα αντικείμενα ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό.

Το συγκεκριμένο κτήριο έχει χτιστεί το 1998, από το ΓΕΣ, σε οικόπεδο το οποίο άνηκε στον Δήμο Ηγουμενίτσας, και αφού πλέον η στρατολογία δεν το χρησιμοποιεί, ο Δήμος το διεκδικεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για να στεγάσει υπηρεσίες του.

Τέλος ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ραγκούση με έντονη διαμαρτυρία.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: