Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Tέλη σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ από τον Δήμο Χανίων.



Την επιβολή τελών στους στύλους και στους πυλώνες της ΔΕΗ, στους στύλους και στα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ και στα ταχυδρομικά κουτιά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) προχωρά ο Δήμος Χανίων, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και λήψη σχετικής απόφασης, την περασμένη Τρίτη, από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο -αρμόδιος επί των οικονομικών- αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, ο οποίος έκανε τη σχετική εισήγηση, επεσήμανε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική καταγραφή, με σύστημα GIS, σύμφωνα με την οποία στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων οι στύλοι της ΔΕΗ ξεπερνούν τους 6.000, ενώ οι στύλοι του ΟΤΕ ανέρχονται σε περίπου 3.000. 

Ακόμη, έχουν καταγραφεί 222 πυλώνες, 11 υποσταθμοί (για τους οποίους όμως δεν επιτρέπεται η επιβολή τέλους, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης), 124 καρτοτηλέφωνα και 118 ταχυδρομικά κουτιά των ΕΛΤΑ.

Τα τέλη που επιβλήθηκαν και ισχύουν για το 2012 είναι:
. 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο της ΔΕΗ.
. 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο του ΟΤΕ.
. 30 ευρώ ετησίως για κάθε πυλώνα της ΔΕΗ.
. 150 ευρώ ετησίως για κάθε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ.
. 60 ευρώ ετησίως για κάθε ταχυδρομικό κουτί των ΕΛΤΑ.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζεται σε ανάλογη απόφαση, που έχει ήδη λάβει και υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι ο Δήμος Χανίων προχώρησε ένα βήμα παραπάνω επιβάλλοντας τέλη και στα καρτοτηλέφωνα, κάτι που δεν συμβαίνει, προς το παρόν τουλάχιστον, στο Ηράκλειο.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης δήλωσε ότι «επειδή ο Δήμος Χανίων έχει χάσει δύο πολύ μεγάλα έσοδα, αυτά των οικοδομικών αδειών και των αυθαιρέτων, δημιουργήσαμε ισοδύναμα μέτρα, τα οποία συνίστανται στην επιβολή τέλους για τους στύλους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ καθώς και στους τηλεφωνικούς θαλάμους. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορέσει ο Δήμος να τα χρησιμοποιήσει σε έργα που θα κάνει μέσα στο 2012. Νομίζουμε ότι με βάση αυτή την τιμολογιακή πολιτική θα ισοσταθμίσουμε τις απώλειες που έχουμε από τα αυθαίρετα και τις οικοδομικές άδειες».


Τέλη και σε εταιρείες.


Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι ο Δήμος Χανίων θα εισπράξει από φέτος, για πρώτη φορά, τέλος διαφήμισης από τις εταιρείες, οι οποίες προχωρούν σε προώθηση των προϊόντων τους, προβάλλοντας τα λογότυπά τους ή σχετικά διαφημιστικά σλόγκαν σε συσκευές και κατασκευές, που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (περίπτερα, καταστήματα κ.ά.).

www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: