Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Πρόσφορο» το έδαφος της Ηπείρου για την ανάπτυξη του κλάδου των Logistics.



Προτεραιότητα η ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου.

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είναι οι συνθήκες στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics που βρίσκονται στα Γιάννινα με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση του κλάδου.


Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της πρώτης μεγάλης δράσης της Εταιρείας για το 2012, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου στα Γιάννενα.

Πρόκειται για το Forum «Ήπειρος- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Epirus Palace, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, του ITS HELLAS (Intelligent Transport Systems) και της ΠΕΕΔ (Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής οι τοπικοί φορείς κι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, θα ενημερωθούν για τις νέες πανευρωπαϊκές τάσεις, θα συζητήσουν ανοιχτά για τις προοπτικές που ανοίγονται σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και θα καταθέσουν τις ανάγκες τους για μια πιο ευέλικτη και προηγμένη αγορά εφοδιαστικής αλυσίδας. Μέσα από αυτές τις γόνιμες συζητήσεις η Ελληνική Εταιρεία Logistics θα προτείνει λύσεις με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα μας να μεταμορφωθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο Forum Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics θα συμμετέχουν προσωπικότητες της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, στελέχη μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, μέλη της EEL, καθώς και φορείς της ευρύτερης περιφέρειας της Ηπείρου.

Κεντρικές θεματικές ενότητες είναι: Η παρουσίαση του Master Plan & τα logistics στην Πράξη, Συνδυασμένες Μεταφορές - Εμπορευματικά Κέντρα και Τηλεματική - Τεχνολογίες Αιχμής.


Στρατηγικό σημείο η Ήπειρος.


Τα logistics στη χώρα μας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο λειτουργιών της Εταιρείας και Εμπορικό Διευθυντής της Doka Hellas ΑΕ Χρήστο Μήτση, καλύπτουν το 6 με 7% του ΑΕΠ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο, όμως θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα.


«Οι βασικοί άξονες αφορούν στην εκπαίδευση του προσωπικού, την δημιουργία υποδομών όπως εμπορευματικά κέντρα και οδικοί άξονες, μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερες διαδικασίες εκτελωνισμού. Το master plan έχει δοθεί στους φορείς και τις αρχές και το Υπουργείου και δικός μας στόχος είναι να ασκήσουμε «πίεση» προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μήτσης.

Τη σημασία της δημιουργίας εμπορευματικών κέντρων τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Διευθυντής Logistics Chipita AE Γιάννης Αλούπης, υπογραμμίζοντας ότι στα Ιωάννινα, λόγω της Εγνατίας, της Ιόνιας, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και του αεροδρομίου θα συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη των διαμεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Από την πλευρά του ο Logistics Manager της Alpha Grissin AE Αλέξης Αλεξίου σημείωσε ότι οι τεχνολογίες αιχμής και τηλεματικής που εφαρμόζονται σε επιχειρήσεις με οργανωμένα συστήματα logistics παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη όλων των παραπάνω.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «Ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών και των συστημάτων διαχείρισης βοηθούν πολύ στην εξοικονόμηση κόστους αλλά και στο να απολαμβάνει ο καταναλωτής το προϊόν που χρειάζεται όταν το χρειάζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια: