Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι τρεις συντεχνίες που οδήγησαν Χώρα και Λαό στην καταστροφή.



Τρεις συντεχνίες οδήγησαν την χώρα και τον λαό στην καταστροφή, στην ύφεση, στην ανεργία, στην φτώχεια.

Τρεις συντεχνίες των οποίων τα ταμεία συνενώθηκαν, όχι φυσικά με το ΙΚΑ αλλά μεταξύ τους, γιατί δεν "πάνε" αυτοί με την πλέμπα.
Όχι οι βουλευτές δεν είναι μία από αυτές τις συντεχνίες, αλλά οι συντεχνίες είναι οι βουλευτές.
-- Γιατροί,
-- Δικηγόροι,
-- Μηχανικοί Κατασκευαστές.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων μετά από πάλη δεκαετιών κέρδισε μερικά δικαιώματα μιας ίσως καλύτερης ζωής (ελάχιστες τιμές αγροτικών προϊόντων, κατώτατος μισθός, δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία στην υγεία κλπ)

Οι συγκεκριμένες συντεχνίες αποκτούσαν πολλά περισσότερα με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις, μιας και η βουλή είναι γεμάτη από δαύτους και οι ίδιοι νομοθετούν για τους εαυτούς τους (εξασφαλισμένες ελάχιστες αμοιβές, μονιμότητα διευθυντών στις πανεπιστημιακές κλινικές, χαράτσια των πολιτών για τον πλουτισμό των ταμείων τους κλπ).

-- Οι γιατροί (φακελάκια, φαρμακευτικές εταιρίες, πανεπιστημιακές κλινικές, εξωτερικά ιατρεία, ορθοπροσθετικά) και γενικότερα το εμπόριο και παραεμπόριο της υγείας με τις αμύθητες καταθέσεις γιατρών.

-- Οι δικηγόροι με την ακατανόητη τακτική της αποχής (ίσως είναι παγκόσμιο φαινόμενο) η οποία πλήττει μόνο τους πελάτες τους - οι οποίοι τους πληρώνουν - και κανέναν άλλο.
Διαβάστε το άρθρο της δικηγόρου Μελίνας Δασκαλάκη για την συντεχνία Ή εγώ ή ο άλλος.

-- Οι Μηχανικοί - κύριοι μέτοχοι μέσω του ταμείου τους της τράπεζας Αττικής - προσπαθούν σε εποχές τεράστιας ύφεσης και φτώχειας να διατηρήσουν τις τιμές των ακινήτων ψηλά, μην πάθει ζημιά η τράπεζά τους.

Τέλος αναλογιστείτε τα σκάνδαλα που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία (παραδικαστικό, ricomex, παραεμπόριο υγείας και άλλα πολλά), σε όλα οι παραπάνω συντεχνίες κατείχαν δεσπόζουσα θέση αλλά ποτέ κανείς τους δεν τιμωρήθηκε.


www.epeirus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: