Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πάγκαλος κατά της. τρόικας! «Πρέπει να αντισταθούμε στις απαιτήσεις τους», είπε.

Το. λάβαρο της «επανάστασης» κατά των απαιτήσεων της τρόικας για περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα σήκωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι «πρέπει να αντισταθούμε στις απαιτήσεις της τρόικας»!
«Στην απαίτηση να λυθεί το πρόβλημα με την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αντισταθούμε. Να τους απαντήσουμε ότι δεν θα το κάνουμε αυτό νομικά, ότι δεν θα κάνουμε δημοσιοϋπαλληλικό το σύνολο της αγοράς εργασίας. Πρέπει να αντισταθούμε, να γίνουν διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι είναι λάθος να το κάνουμε αυτό», ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Mega».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη θέση του προέδρου, ο κ.  Πάγκαλος είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ότι θα αποφασίσει ποιον θα στηρίξει βάσει των απόψεων των υποψηφίων.
Επίσης, ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αναδείξει υποψήφιο σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, στο μεσοδιάστημα έως τις εκλογές. Ο κ. Πάγκαλος, είπε ότι βάσει των καταστατικών διαδικασιών, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί τον Ιούνιο και επισήμανε ότι στην κούρσα της διαδοχής θα μπορούσε να συμμετάσχει και το πρόσωπο που θα έχει αναδειχθεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σχετικά με την πρόταση Παπανδρέου για διαρχία, είπε ότι αν ήταν Γερμανός ή Βέλγος θα την έβλεπε με μεγάλη συμπάθεια, ωστόσο, όπως είπε, αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, γιατί δεν έχουμε κατακτήσει τέτοιες συμπεριφορές. 
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε σε εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επικρίνουν τον Γ.Παπανδρέου για την πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια και ζήτησε να μην αναζητείται εξιλαστήριο θύμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση, έχουμε την ίδια ευθύνη με τον κ. Παπανδρέου. Ήταν πολιτική του ΠΑΣΟΚ» τόνισε.
Ακόμη, δήλωσε πως θα προτιμούσε η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία και τάθηκε υπέρ της παρουσίας στην Ελλάδα της ομάδας δράσης υπό τον κ. Ράιχενμπαχ: «Για ορισμένους τομείς θα έπρεπε αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο να το εφεύρουμε», σημείωσε τόνισε ότι ο Ράιχενμπαχ είναι εδώ για την εξυγίανση της χώρας. «Είναι εδώ για πολύ σωστούς λόγους», συμπλήρωσε.
Τέλος, αναφορικά με την αγωγή δύο εκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε κατά εφημερίδας σημείωσε ότι έχει μικρά παιδιά και οφείλει να τα προστατέψει.
www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: