Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Θεσπρωτικό: Ομόφωνο "ΟΧΙ" στο κλείσιμο του πυροσβεστικού κλιμακίου.



Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν το κλείσιμο της λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Θεσπρωτικό, αλλά αντίθετα να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του σε σταθμό, εξέφρασαν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό.
Παράλληλα αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο και θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών του νομού.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό του υπουργείου, δρομολογείται η κατάργηση του σταθμού ο οποίος καλύπτει σαράντα τρία χωριά. Ο κ. Γιολδάσης εξήγησε ότι ο δήμος ήδη από τον Μάιο του 2011 έχει παραχωρήσει δημοτικό κτήριο στην Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού για την στέγαση του κλιμακίου, αλλά και δεσμεύτηκε να καλύψει όλες τις δαπάνες που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες προτίθεται να καταβάλει το παραπάνω μίσθωμα ο Δήμος Ζηρού.
Να θυμίσουμε ότι στο Θεσπρωτικό ιδρύθηκε Πυροσβεστική Υπηρεσία το έτος 1980. Σήμερα λειτουργεί ως Πυροσβεστικό κλιμάκιο .Είναι μία άρτια οργανωμένη υπηρεσία, τόσο σε έμψυχο δυναμικό , όσο και σε εξοπλισμό, το οποίο καλύπτει πυροσβεστικά σαράντα τρία χωριά (43). Τα είκοσι δύο (22)ανήκουν στο νομό Πρέβεζας και τα είκοσι ένα (21) στο νομό Ιωαννίνων. Η παρουσία του είναι καταλυτική για την προστασία τουλάχιστον 16.000 κατοίκων, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον. Είναι προφανές ότι, πέρα από το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους κατοίκους, η προσφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θεσπρωτικού στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

www.EpirusPostr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: