Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται καταιγίδα εξελίξεων για το μέλλον της «Δωδώνης».



Βιάζεται η ΑΤΕ να πουλήσει το μερίδιό της.
Ραγδαίες αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα οι εξελίξεις στη «Δωδώνη», αφού η ΑΤΕ έχει δηλώσει, ότι μέχρι τον Ιούνιο θα απεμπλακεί από την εταιρία, της οποίας τώρα κατέχει σχεδόν το 67% των μετοχών. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι ψίθυροι και οι φήμες, ότι η Κυβέρνηση θέλει να «ξεφορτωθεί» μια ώρα αρχύτερα τη γαλακτοβιομηχανία, πουλώντας την ουσιαστικά για. ένα κομμάτι ψωμί. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ίσως και μέσα στο μήνα, να προκηρυχτεί ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός, με τον οποίο θα γίνει η πώληση των μετοχών της ΑΤΕ και οι μνηστήρες είναι ήδη πολλοί. Άλλωστε, η Ηπειρωτική βιομηχανία γάλακτος είναι από τις μοναδικές κρατικές εταιρίες που εμφανίζουν συνεχώς κέρδη και βεβαίως διακρίνεται χρόνια τώρα για την ποιότητα των προϊόντων της, κάτι που αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για αυτήν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου φθάνουν τα προϊόντα της.




Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη βιομηχανία έχει προκληθεί αναστάτωση, λόγω χρημάτων που λέγεται ότι της οφείλουν μεγάλες εταιρίες των Αθηνών.Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η εταιρία -διανομέας των προϊόντων της «Δωδώνης» στην Αθήνα, λέγεται ότι διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή χρημάτων από μεγάλα καταστήματα τροφίμων, με αποτέλεσμα και η εταιρία διανομής με τη σειρά της να οφείλει μεγάλα ποσά στη «Δωδώνη», που λέγεται ότι ανέρχονται σε κάμποσα εκατομμύρια.Αν πράγματι αυτές οι πληροφορίες έχουν βάση, τότε άμεσα θα πρέπει η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας να βγει και να δώσει στοιχεία, ενημερώνοντας εργαζομένους και παραγωγούς, για το πώς έχει η κατάσταση. Διαφορετικά, αν είναι απλά φήμες, οφείλει να τις διαψεύσει δίνοντας και πάλι σχετικά στοιχεία. Γιατί, αν όντως υπάρχουν χρέη εκατομμυρίων προς την εταιρία (όπως ψιθυρίζεται), τότε ίσως αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στον ισολογισμό της, ο οποίος μπορεί και να είναι παθητικός! «Τότε είναι τυχαίο, αν την χρονιά που η «Δωδώνη» πωληθεί, ο ισολογισμός της να είναι παθητικός, ενώ τόσα χρόνια έχει θετικό πρόσημο;» διερωτώνται πηγές.

Τι παίζεται;..
Έτσι, εύλογα πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, τι παιχνίδια «παίζονται» με την Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία; «Αν οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, τότε ποιοί για ποιό λόγο θέλουν να «χαλάσουν» την πολύ καλή οικονομική εικόνα της «Δωδώνης;» σχολιάζουν Ηπειρώτες, που ζητούν από τους αρμοδίους να ενημερώσουν με στοιχεία τον κόσμο, που καθημερινά τιμά με τον οβολό του και την εμπιστοσύνη του τα προϊόντα της εταιρίας.

Ηρεμία!.. 
Από την άλλη πλευρά, στο «μέτωπο» των κτηνοτρόφων υπάρχει ανησυχητική. ηρεμία. Παρά τις εξαγγελίες τους για πρόσληψη συμβούλου και για υποβολή πρότασης αγοράς της γαλακτοβιομηχανίας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε, γι' αυτό δικαιολογημένα πολλοί Ηπειρώτες ανησυχούν, αν πραγματικά μπορούν οι κτηνοτρόφοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να αγοράσουν τη «Δωδώνη». «Θα πρέπει να σπεύσουν, γιατί ΑΤΕ και Κυβέρνηση δεν αστειεύονται. Μπορεί να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων και στο τέλος να βγουν αυτοί οι πραγματικοί χαμένοι» λένε αγροτοκτηνοτρόφοι.

Να μην χαθεί το τρένο.
Πέραν όμως απ' όλα τα παραπάνω, πολλοί είναι οι καταναλωτές της «Δωδώνης», που επιμένουν να λένε, ότι η εταιρία δεν πρέπει να επηρεαστεί καθόλου απ' όσα γίνονται και να συνεχίσει να προσφέρει καθημερινά τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της. Όπως λένε, όσο η «Δωδώνη» στηρίζεται στο γάλα που προσφέρουν οι παραγωγοί, τότε η ποιότητα δεν πρόκειται να αλλάξει. Χρειάζεται όμως όλοι να παλεύουν για αυτό. Πρέπει να καταλάβουν άπαντες, ότι η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία, αποτελεί σήμα «κατατεθέν» για την Ήπειρο και τον καλύτερο, ανά τον κόσμο, πρεσβευτή της.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: