Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Φρένο» στις φιέστες δήμων και λοιπών ΟΤΑ.



Τον μηδενισμό των δαπανών για εορταστικές εκδηλώσεις στους ΟΤΑ και τη διάθεση των κονδυλίων για κοινωνικές δράσεις ζητεί με επιστολή που απέστειλε στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών καλεί τους υπευθύνους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επαναπροσδιορίσουν τις... οικονομικές προτεραιότητες και να θέσουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.



«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής και παρεμφερείς δαπάνες» αναφέρει στην επιστολή του ο Τ. Γιαννίτσης.



Επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει τα εξοικονομούμενα ποσά να διατεθούν σε κοινωνικές δράσεις ή πρωτοβουλίες που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο. «Είμαι σίγουρος», καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών στην επιστολή του, «ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι σας κατανοείτε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και την ευρύτερη ανάγκη αναϊεράρχησης προτεραιοτήτων που πρέπει να επιδείξουμε στη σημερινή δύσκολη στιγμή»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: