Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

«Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε».

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κάποιος άνεργος φίλος οδηγήθηκε να ασχοληθεί με κάτι, για να επιβιώσει. Είδε τις βιομηχανικές μονάδες να κλείνουν, ακολουθούμενες από τις εμπορικές, τεχνικές κλπ, και έκρινε πως καλή διέξοδο θα ήταν να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα¨.
Σωστά το σκέφτηκε, κτηνοτροφική περιοχή ο τόπος μας, όπως και όλη σχεδόν η Ήπειρος, είναι ένας τομέας που έχει ακόμη ψωμί. Αναλογίστηκε ακόμη ότι το 82% του βοοειδούς κρέατος που καταναλώνουμε σαν χώρα εισάγετε κι έτσι πήρε την απόφαση να γίνει κτηνοτρόφος. Πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να έρθει σε επαφή με το κράτος για να εξασφαλίσει τον τόπο και μετά να προχωρήσει στην αγορά ζώων κλπ.

Πήγε λοιπόν στο κράτος και αυτό του είπε ότι έπρεπε να κάνει τα παρακάτω για να τύχει την σχετική έγκριση.

Παραχώρηση εκτάσεων για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων :
1.Έγγραφο της Δ/νσης Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί εκτός των άλλων και για την εκπλήρωση των υπό ειδικών Νόμων τασσομένων σκοπών.
2.Σχετική Απόφαση του Νομάρχη (τώρα Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη;)περί ¨Άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73¨.
3.Γνωμοδότηση του Τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση.
4.Βεβαίωση του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείτε νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
5.Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τοπογραφικής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
6.Τις φορολογικές Δηλώσεις σας οικονομικών ετών 2008,2009,2010,2011 από τις οποίες προκύπτει ότι ασκείται το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
7.Το Μητρώο βοοειδών της κτηνοτροφικής σας εκμετάλλευσης.
8.Γνωμοδότηση ης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
9.Γνωμοδότηση της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
10.Γνωμοδότηση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.
11.Γνωμοδότηση Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων.
12.Γνωμοδότηση Δ/νσης Υγείας- Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας.
13.Πρακτικό της Εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου,για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης έκτασης.
14.Βεβαίωση του Δημάρχου ότι η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη.
15.Καθορισμός χρήσης γης από (τέως) ΤΥΔΚ.
16.Γνωμοδότηση Πολεοδομίας.
17.Απόδειξη είσπραξης του Δήμου, από την οποία προκύπτει ότι έχετε καταθέσει το τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης, όπως το έχει καθορίσει η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου.
18.Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Εφόσον δε κατατεθούν τα παραπάνω παραστατικά, θα αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και ελεγχθεί η Απόφαση, ως προς την νομιμότητά της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, τότε και μόνον τότε θα γίνει η υπογραφή του απαραίτητου Συμβολαίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.
Σ.Σ. : Δεν αναγράφεται ότι όταν του παραχωρήσουν τα 4 στρέμματα θα πρέπει να πληρώσει 1.900 ευρώ - την ίδια ώρα που αν του νοίκιαζαν τα 4 στρέμματα για λιβάδι θα πλήρωνε 1-2 ευρώ το χρόνο.!Βέβαια, μόλις τέλειωνε με τα παραπάνω θα έπρεπε να κάνει τόσα και άλλα τόσα, για να φτάσει μετά από ποιος ξέρει πόσον καιρό, πόση ταλαιπωρία και πόσο ¨λάδωμα¨, να αποκτήσει κτηνοτροφική μονάδα. Ήρθε στο μυαλό του και ο επόμενος τομέας που τον περίμενε, της επεξεργασίας, της διακίνησης, της εμπορίας, της εφορίας και της κακομοιρίας και είπε ¨φεύγω, για άλλη χώρα¨.
Αγνοεί κάποιος υπεύθυνος αυτής της χώρας αυτή την κατάσταση; Φαντάζομε πως όχι, όλοι την γνωρίζουν. Γιατί όλοι συμβάλανε να γίνει έτσι. Γιατί ότι έγινε έγινε για να μπορεί ο κρατικός υπεύθυνος να έχει εξουσία και ο κρατικός υπάλληλος. εργασία (δείτε τα χαρτιά και τις υπογραφές που ζητάνε.).
Δεν είναι χάλια η κατάσταση μόνο σε αυτόν τον τομέα, είναι δυστυχώς σε όλους. Κι άμα ακούτε πως θα αλλάξει ριζικά το καθεστώς στο τάδε θέμα, είναι σίγουρο πως δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν θέλει να χάσει ο κρατικός υπεύθυνος την εξουσία. Γιατί αν ήθελε να την χάσει θα εφάρμοζε κάποιο μέτρο που έχει εφαρμοστεί και πετύχει σε κάποια άλλη ανεπτυγμένη χώρα. Το μόνο μέτρο που έχει πετύχει στην πατρίδα μας των τελευταίων χρόνων είναι η λαμογιά και η κομπίνα και αυτά καλά κρατούν.

Πρέπει να αλλάξουμε αλλά πως ;
" Τα Νέα της Επαρχίας Φιλιατών "
www.thesprotianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: