Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Nέα σελίδα στο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο της Πρέβεζας.



Μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο της Πρέβεζας άνοιξε με την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης στην Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας.



Ο σταθμός έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί με την «υποδοχή» όλων των απορριμμάτων της περιοχής σε κλειστά κοντέινερ τα οποία δεν δημιουργούν καμία όχληση στο περιβάλλον.

Ο σταθμός μεταφόρτωσης λειτουργεί με δύο ράμπες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα απορρίμματα δεν ακουμπούν στο έδαφος και δεν υπάρχει η παραμικρή ρύπανση ούτε από στερεά αλλά ούτε και τυχόν από υγρά απόβλητα.

Η διαδικασία της εναπόθεσης και της μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου πραγματοποιείται σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη ενώ τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που συμπεριλαμβάνονταν στην διακήρυξη της δημοπρασίας του έργου.

Χθες επισκέφθηκε τον σταθμό μεταφόρτωσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης μαζί με τον ανάδοχο και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να δει από κοντά την λειτουργία του.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός της προστασίας του περιβάλλοντος από την μη εναπόθεση των απορριμμάτων στο έδαφος.

Ο κ.Μπαίλης επεσήμανε ότι με την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης έκλεισε η χωματερή στη Νικόπολη (η οποία λειτουργούσε για σχεδόν μισό αιώνα).Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες για την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο αφού διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα αναδεικνύονται τα αρχαιολογικά μνημεία με το οριστικό κλείσιμο των χωματερών.

www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: