Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο το ΚΥ Φιλιππιάδας.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης και αδιαφορίας αποτελεί το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Μία μονάδα υγείας που καλείται να εξυπηρετήσει μία ολόκληρη περιοχή, όμως λειτουργεί μόνο με ένα γιατρό ο οποίος είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις ανάγκες που παρουσιάζονται καθημερινά.

Τα προβλήματα λοιπόν είναι αναπόφευκτα και η ταλαιπωρία των ασθενών πρωτοφανής. Ο Δήμος Ζηρού, που όφειλε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, παρεμβαίνει μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, αλλά είναι αμφίβολο αν η παρέμβαση αυτή θα φέρει και κάποιο αποτέλεσμα, καθώς περιορίζεται σε ένα έγγραφο του δημάρχου.

Με αυτό ο κ. Γιολδάσης ζητά τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, στο οποίο, όπως σημειώνει παρουσιάζονται πάρα πολλά προβλήματα.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για να προσληφθούν τρεις γιατροί, σε βασικές ειδικότητες, που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αυτή την στιγμή οι γιατροί που υπάρχουν, επισημαίνει ο κ. Γιολδάσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πολλά περιστατικά που παρουσιάζονται καθημερινά.

Αυτή την στιγμή, υπάρχει η διευθύντρια κα Κωστούλα, ενώ ένας γιατρός που υπηρετούσε εκεί, έλαβε την απόφαση να ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, επανέφερε το παλιό αίτημα για υπαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, που είναι πολύ κοντά και θα λειτουργήσει καλύτερα σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί τώρα και η συνεργασία με το Νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν μπορεί να είναι αποδοτική εκ της αποστάσεως και μόνο.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: