Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η Εγνατία Οδός θα φθάσει τελικά μέχρι το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας;

Τι αναφέρει ο Περιφερειακό Σύμβουλος Γρηγόρης Τζοβάρας.


Η Εγνατία οδός θα πρέπει κάποτε να φτάσει μέχρι τα σύνορα της Αλβανίας από τη μεριά της Θεσπρωτίας. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει αφορμή μεγάλης ανάπτυξης μιας παραμελημένης και φτωχής περιοχής, όπως είναι ο Νομός Θεσπρωτίας, που αυτή, κυρίως, την περίοδο μαραζώνει οικονομικά.



Κάτι κινείται...Η σύνδεση της Εγνατίας με το Τελωνείο Μαυροματίου, παρότι προβλεπόταν, έχει καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και κάποιοι θεωρούσαν, ίσως να θεωρούν και ακόμη, ότι το έργο δεν πρόκειται να γίνει. Ωστόσο από την "Εγνατία Α.Ε." δόθηκε η πληροφορία ότι την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση προμελέτης. Βέβαια θα πάρει κάποιο χρόνο η υλοποίηση του έργου, είναι παρήγορο, όμως, το γεγονός ότι κάτι άρχισε να κινείται. Ο δημοσιογράφος και περιφερειακός σύμβουλος Θεσπρωτίας Γρηγόρης Τζοβάρας, κατηγορεί για ανακολουθία στο θέμα αυτό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Όπως αναφέρει: «τον περασμένο Απρίλιο, ο υπογράφων και η συνάδελφός μου Αθηνά Ιωάννου, ζητήσαμε εγγράφως από το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει απόφαση και να ζητήσει επισήμως από την εταιρία "Εγνατία Οδός Α.Ε." να αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για τη σύνδεση ως τη Σαγιάδα και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Λάβαμε τότε από τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη την απάντηση ότι περίπου "έχει φροντίσει" ο ίδιος και όταν, στη διάρκεια επόμενης συνεδρίασης, ξανατέθηκε το θέμα στην ίδια βάση, τού επεσήμανα ότι "ας είναι δικιά του όλη η... δόξα, αρκεί να ξεκινήσει το έργο"».

«Δεν ήταν έτσι...»
«Αποδείχθηκε, δυστυχώς -συνεχίζει ο κ. Τζοβάρας- ότι δεν ήταν έτσι, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ., όταν και πάλι θέσαμε το ζήτημα, καθώς το έργο δεν έχει ενταχθεί στον τριετή προγραμματισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, πληροφορηθήκαμε από τον κ. Καχριμάνη ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. ζητούσε μια υπέρογκη πίστωση από την Περιφέρεια, που η τελευταία δεν μπορούσε να καλύψει. Πάντως από την "Εγνατία", μαθαίνω ότι είναι πιθανόν την προσεχή άνοιξη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση προμελέτης, που είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για την κατασκευή ενός έργου...».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: