Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επτά φορές (!) λήστεψαν 94χρονο συνταξιούχο ΟΓΑ στην Αγία Αναστασία Δωδώνης

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά φορές έκλεψαν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αθίγγανοι ,94χρονο γέροντα στο συνοικισμό Ζωοδόχος του τοπικού διαμερίσματος Αγίας Αναστασίας του Δήμου Δωδώνης.
Φαίνεται πως τον μπάρμπα - Σωκράτη έχουν βάλει στόχο, αφού τον βρήκαν εύκολο θύμα, και του αφαιρούν κάθε φορά τη σύνταξή του.
 Ο άνθρωπος έχει απηυδήσει, καθώς δεν μπορεί να προστατευτεί. Και αναρωτιέται: Δεν υπάρχει Αστυνομία;
Είναι σωστό να πεθάνω με την αγωνία μήπως με ξανακλέψουν οι τσιγγάνοι;».Κάθε φορά βρίσκουν τεχνάσματα και ξεγελάνε τον παππού.
 Γενικά στα χωριά της Δωδώνης, όπως και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα από τις κλεψιές των αθίγγανων.
Προτιμούν κυρίως απομακρυσμένα μέρη, με λίγους κατοίκους, προκειμένου να διαφεύγουν εύκολα! Κοντεύουν να γίνουν η μάστιγα των γερόντων, αφού βρίσκουν τρόπο και τους ξεγελούν.
 Η Aστυνομία κάνει ότι μπορεί, αλλά οι τσιγγάνοι εξαφανίζονται γρήγορα και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συλλαμβάνονται.

 Αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι δεν τους καταγγέλλουν στην Αστυνομία, για να μη βρουν, όπως λένε, τον μπελά τους.
Αστυνομικός μάς έλεγε: «Αργήσατε να κατανοήσετε το πρόβλημα με τους αθίγγανους. Προσπαθώ να τους πιάσω και με... κατηγορούν γνωστοί μου «κουλτουριάρηδες», οι οποίοι παντού ανακάλυπταν καταπατημένα δικαιώματα.

 Βρέθηκα κατ' επανάληψη σε σπίτια, που έκλεψαν αθίγγανοι. Ένας λόγος, που φεύγουν από μια περιοχή, είναι όταν αντιληφθούν ότι η Τροχαία ασχολείται μ' αυτούς, γιατί φοβούνται τα χρηματικά πρόστιμα. Μην ακούτε το επιχείρημα πως όσο δεν έχουν εισοδήματα θα κλέβουν. Αυτό το κάνουν γιατί η κλεψιά είναι μέρος της συμπεριφοράς τους».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: