Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστου Γκόκα

Ο καινούργιος χρόνος, το 2022, μας βρίσκει με την πανδημία να συνεχίζεται. Με τις επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή μας, με τις απώλειες πολλών, δυστυχώς, συνανθρώπων μας, αλλά και με μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα για την οικονομία και την Ελληνική κοινωνία.

Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε, η νέα χρονιά να είναι καλύτερη. Να αφήσουμε πίσω μας τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε με περισσότερο φυσιολογικές συνθήκες, με υγεία και πρόοδο.

Να απαλλαγούμε από τη μάστιγα της πανδημίας.

Με την Πολιτεία που πρέπει να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, που θα εφαρμόσει χωρίς αναστολές και υπολογισμούς για την επικοινωνιακή εικόνα και το πολιτικό κόστος. Υπάρχουν ευθύνες για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Ένα σχέδιο για ένα οργανωμένο και ενισχυμένο ΕΣΥ, για τους εμβολιασμούς, για τα μέτρα και την τήρησή τους. Αφήνοντας η Κυβέρνηση κατά μέρος αναστολές και αντιφάσεις.

Αλλά και με όλους μας, που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το όπλο της Επιστήμης, το εμβόλιο, για να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο και αόρατο εχθρό που μας απειλεί.

Αφορά επίσης ο εμβολιασμός μια παγκόσμια προσπάθεια με Αλληλεγγύη, και θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους λαούς αυτή η δυνατότητα, για να ξεφύγουμε οριστικά από αυτό τον κίνδυνο.

Πρέπει επίσης, να διαμορφώσουμε ένα συνολικό σχέδιο που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει και το οποίο αποτελεσματικά θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας μας.

Για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, τους παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, την αύξηση στις τιμές ενέργειας και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Με ένα σοβαρό σχεδιασμό αξιοποίησης των πόρων που έρχονται για τη χώρα μας και ιδιαίτερα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα αφορά σε παραγωγικές δραστηριότητες, την περιφερειακή ανάπτυξη και θα δώσει δυνατότητες σε όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος πρέπει να είναι σ’ αυτό το σχεδιασμό να ενταχθούν και τα μεγάλα παραγωγικά , αναπτυξιακά έργα, και οι υποδομές, για την περιοχή μας, την Άρτα. Όπως τα εγγειοβελτιωτικά Έργα της Πεδιάδας της Άρτας, το Αρδευτικό Πέτα- Κομπότι, η Αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας με τη διευθέτηση της Κοίτης Αράχθου, το Γεωθερμικό Πεδίο Συκιών, και η ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το Επιχειρηματικό Πάρκο, οι υποδομές για την Υγεία και άλλα αναγκαία έργα.

Αλλά και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα για πολλούς κλάδους της Τοπικής Οικονομίας. Όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο και η εστίαση. Αλλά και παραγωγικοί κλάδοι, όπως η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η μελισσοκομία και οι αγροτικές καλλιέργειες.

Κλάδοι που δεν ενισχύθηκαν,όταν τα προϊόντα τους έχουν πρόβλημα διάθεσης ή χαμηλές τιμές , πέρα από την ακαρπία, κλάδοι στους οποίους η ακρίβεια και η αύξηση του κόστους παραγωγής, έχουν δημιουργήσει προβλήματα βιωσιμότητας για τις δραστηριότητες και επιβίωσης για τις οικογένειές τους.

Για όλους μας η ευθύνη αφορά στη συμμετοχή, στην προσπάθεια που θα εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες και στόχους για τον τόπο μας.

Κάθε Πρωτοχρονιά, δημιουργεί προσδοκίες, στον κάθε άνθρωπο, για μια καλύτερη τύχη, για μια περισσότερο γόνιμη χρονιά, με δημιουργία και ευημερία.

Εύχομαι, η καινούργια χρονιά, το 2022, να μας δώσει τη δυνατότητα, μέσα σε συνθήκες Ειρήνης και Ασφάλειας, για δημιουργικές προσπάθειες, συνολικά, αλλά και στον καθένα χωριστά, για να εκπληρώσει τους στόχους και τις επιθυμίες του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία, για όλες και όλους,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Αλληλεγγύη,Αισιοδοξία και Δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: