Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Αναφορά του Βουλευτή Χρήστου Γκόκα σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας

Ο Βουλευτής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής , κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, με βάση την Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας της ΠΕ Άρτας για τη δύσκολη και ανησυχητική κατάσταση στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Όπως αναφέρει, στην Ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, στο Νοσοκομείο της Άρτας καθημερινά νοσηλεύονται κατά μέσο όρο πάνω από 45 ασθενείς στις 3 Μονάδες Λοιμωδών Covid19 (2 ΜΕΛ και 1 ΜΑΦ), τα ασθενοφόρα προσέρχονται με μεγάλη συχνότητα όλο το 24ωρο στα ΤΕΠ Covid19, οι υπόλοιπες κλινικές είναι γεμάτες, και από τις 18 Δεκέμβρη λειτουργούν επιπλέον 2 Εμβολιαστικά Κέντρα και Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά ηλικίας 5 έως 11.

Επί πλέον, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις κλινικές, στον εργαστηριακό τομέα, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό είναι πλέον στα όρια της σωματικής και της ψυχολογικής κατάρρευσης, αφού τα ωράρια είναι εξαντλητικά και η ψυχολογική πίεση και κούραση είναι μεγάλη, ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει 7 μέρες την εβδομάδα.

Σημειώνει δε, ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν έχουν γίνει προσλήψεις ούτε μόνιμου προσωπικού, αλλά ούτε καν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, τη στιγμή που, από τον Σεπτέμβρη, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, περίπου 40 συνάδελφοί τους, και επισημαίνει οτι ο Προϋπολογισμός του 2022, προβλέπει δραστικές μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να καλούνται να λειτουργήσουν με μικρότερους προϋπολογισμούς και με σχεδόν μηδενικές προσλήψεις προσωπικού. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα Κέντρα Υγείας με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και ιατροτεχνικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, όπως και επάρκειας ασθενοφόρων οχημάτων

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι ήδη έχει καταθέσει άλλη μια Αναφορά και μία Ερώτηση, που αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των δομών υγείας της ΠΕ Άρτας, επισημαίνοντας και αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπήρχαν, τα οποία, δυστυχώς, όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δυσχεραίνουν περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο ήδη από το καλοκαίρι βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, και για τους λόγους αυτούς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες, με σκοπό την επίλυση όλων των σχετικών προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην Άρτα, στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και στις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες.


Χρήστος Γκόκας

Βουλευτής Άρτας - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: