Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Κουράστηκαν στο βουνό και κινητοποίησαν τα "ταξί βουνού".....ΕΜΑΚ, Αστυνομία και ΕΚΑΒ!

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου σύσσωμες οι αρχές κινητοποιούνται για ασήμαντη αφορμή. Δεν είναι πρώτη φορά όπου υποχρεώνονται σε πολύωρες επιχειρήσεις στα βουνά της Ηπείρου..

Κάτι τέτοιο λοιπόν συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Μέσω του 112 κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός. Ορειβάτης είχε αισθανθεί αδιαθεσία και του ήταν αδύνατο να επιστρέψει στο Μικρό Πάπιγκο.

Αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση των αρχών. Και όπως προβλέπεται η επιχείρηση ξεκίνησε στις εννιάμισι το βράδυ.

Εννέα άνδρες με τον ειδικό εξοπλισμό της ΕΜΑΚ έφτασαν στην περιοχή και παράλληλα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προσέγγισαν το σημείο στην Τύμφη και μετέφεραν τον ορειβάτη στο σημείο όπου ανέμενε το ασθενοφόρο.

Φτάνοντας στο  Πάπιγκο ο ορειβάτης κατέβηκε, μπήκε στο αυτοκίνητο του φίλου του με τον οποίο έκαναν ορειβασία και επέστρεψε στον προορισμό του!

Ουσιαστικοί λόγοι υγείας λοιπόν που θα επέβαλαν μια τέτοια επιχείρηση δεν υπήρξαν καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα είχε οδηγηθεί στο νοσοκομείο!

Πρόσφατα μία ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και πάλι στην περιοχή του Ζαγορίου γιατί μία νεαρή τουρίστρια θέλησε να δει πως είναι η ζωή στο βουνό. Όταν έπεσε η νύχτα κι άρχισε να κρυώνει κλήθηκε και πάλι η ΕΜΑΚ για να την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο!

Είναι πολλές οι παρόμοιες περιπτώσεις! Να κινητοποιούνται δυνάμεις όταν αυτές ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν σε άλλο σοβαρό περιστατικό που μπορεί να προκύψει.

Όπως επισημαίνουν όλοι το βουνό και η ορειβασία απαιτούν κανόνες. Όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική έχουν υποχρέωση να σώζουν ανθρώπους. Να οργανώνουν και να φέρουν σε πέρας επιχειρήσεις διάσωσης.. Και το έχουν αποδείξει! Όμως είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό πράγμα να μετατρέπονται σε… ταξί βουνού!

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: