Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Aπομάκρυνση πλατάνων “χτυπημένων” από το μεταχρωματικό έλκος ,στο δρόμο Γέφυρα Καλογήρου-Ιωάννινα

Ένα ακόμη κομμάτι του πλατανόδασους στην παλιά εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων “σβήνει” χτυπημένο από το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων. Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κονδύλια για την απομάκρυνση και καύση ξερών δέντρων σε δύο σημεία:

Στο ύψος του Τερόβου και κατά μήκος της σήραγγας της Κλεισούρας μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου.

Όπως υπογραμμίζεται στην συγκεκριμένη απόφαση, οι αυτοψίες των υπαλλήλων έχουν “καταγράψει” πολλά νεκρά πλατάνια που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Λούρου και συγκεκριμένα δίπλα σε μονάδες ιχθυοτροφείων στο Τέροβο τα οποία εάν πέσουν θα δημιουργήσουν προβλήματα σε εγκαταστάσεις, αποθήκες, κλπ.

Επίσης μεγάλος αριθμός πλατάνων έχει προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος κατά μήκος της εθνικής οδού από την σήραγγα της Κλεισούρας μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου.

Επειδή τα δένδρα αυτά είναι μεγάλα και ξηρά και βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τον δρόμο , υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με έντονα καιρικά φαινόμενα να έχουμε την πτώση αυτών στον εθνικό δρόμο και να προκληθούν ατυχήματα ή προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

https://epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: