Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ρήμαξε από την εγκατάλειψη (ΦΩΤΟ)

Κάποτε, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις, έσφυζε από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έβρισκαν εκεί δροσερό "καταφύγιο" δεκάδες άνθρωποι καθημερινά και κυρίως απόδημοι, που έρχονταν στα χωριά τους για διακοπές. 

Τώρα, το πάρκο της αγρότισσας στον  παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, δίπλα στον ποταμό Καλαμά, έχει ρημάξει. 

Αυτό το πανέμορφο μνημείο της φύσης έχει ερημώσει τελείως και η εικόνα, που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι αποκαρδιωτική. 

Χορτάριασε όλος ο χώρος, οι βατσουνιές κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του, τα πλατάνια ξεράθηκαν, τα υπόλοιπα δένδρα σε μαρασμό, οι ξύλινες κατασκευές με πολλές ζημιές, ενώ το ποτάμι, κατά τη χειμερινές υπερχειλίσεις, προκαλεί φθορές. . 

Κάποτε ήταν, πραγματικά ένα ωραίο πάρκο στις όχθες του Καλαμά, όπου το θρόισιμα των φύλων και ο βουητός των νερών του Καλαμά, που ορμητικά κυλούν, σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση.

Απλώνεται σε 30 στρέμματα και παλαιότερα διέθετε και αναψυκτήριο και δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τον τότε δήμαρχο Μολοσσών Μιχάλη Παντούλα. 

Είναι από κάθε άποψη δυσάρεστο ο εξαιρετικός αυτός φυσικός χώρος, στον οποίο είχαν γίνει ήπιες παρεμβάσεις, ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφή του, να μην είναι επισκέψιμος.

https://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: