Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ψηφίζουμε για το καλύτερο έργο στην Ευρώπη, το ΓΕΦΥΡΙ της ΠΛΑΚΑΣ.

Europa Νostra: Η Ευρώπη ψηφίζει για το καλύτερο έργο. Το ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ στηρίζει το ΓΕΦΥΡΙ της ΠΛΑΚΑΣ.

Η Europa Nostra ιδρύθηκε το 1963, στο Παρίσι. Είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, με μέλη σε πάνω από 40 χώρες. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, για την ανάδειξη, την προστασία και την αναγνώριση της σημασίας της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης. Το 2002, υιοθετήθηκε ο θεσμός των Βραβείων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς (European Heritage Awards/Europa Nostra Awards). Κάθε χρόνο απονέμονται περίπου 30 βραβεία. 4 από αυτά επιλέγονται ως Grand Prix laureates και 1 τιμάται με το Βραβείο Κοινού - Public Choice Award.

Φέτος, το 2021, βραβεύτηκαν (Europa Nostra Awards) 24 έργα, από 18 χώρες. Το έργο της αναστήλωσης του ΓΕΦΥΡΙΟΥ της ΠΛΑΚΑΣ βραβεύθηκε στην κατηγορία Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Conservation Projects). Το έργο αυτό αποτελεί μοναδικό έργο αναστήλωσης πέτρινου γεφυριού στην Ελλάδα, είναι δε ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο τέτοιων διαστάσεων. Η βράβευσή του αντανακλά την σημασία και την εμβέλεια του έργου, που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου και αναδεικνύει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του νικητή για το Βραβείο Κοινού - Public Choice Award είναι σε εξέλιξη σχετική ψηφοφορία, μεταξύ όλων των πολιτών της Ευρώπης.

Στηρίξτε την υποψηφιότητα του ΓΕΦΥΡΙΟΥ της ΠΛΑΚΑΣ κι εσείς με την ψήφο σας! Καλέστε φίλους και γνωστούς σας να το στηρίξουν, για να το αναδείξουμε πρώτο μεταξύ όλων.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ:

Μεταβείτε στον σύνδεσμο https://vote.europanostra.org/

Προθεσμία ψηφοφορίας: 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Οδηγίες για την ψηφοφορία:

-          Πρέπει να ψηφίσετε για 3 έργα.

-          Η πρώτη σας ψήφος μετρά για 3 πόντους, η δεύτερη ψήφος σας για 2 και η τρίτη ψήφος για 1. Ο νικητής θα καθοριστεί από τον συνολικό αριθμό ψήφων.

-          Δεν μπορείτε να ψηφίσετε για την ίδια χώρα περισσότερες από μία φορές.

Πρέπει να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας κάνοντας κλικ στο email που θα λάβετε. Ελέγξτε επίσης το φάκελο με τα spam emails.

-          Λάβετε υπόψη ότι μόλις επιβεβαιώσετε την ψήφο σας, η ψήφος σας δεν μπορεί να αλλάξει.

-          Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά. Η διεύθυνση e-mail σας αναγνωρίζεται ως το προσωπικό σας αναγνωριστικό, επομένως δεν μπορείτε να ψηφίσετε για τρίτο άτομο με την ίδια διεύθυνση email.

-          Η διεύθυνση του email σας θα παραμείνει ιδιωτική/άγνωστη.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στην τελετή των βραβείων European Heritage Awards.

Δεν υπάρχουν σχόλια: