Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Μέχρι 7 Ιουνίου δηλώσεις κομμένων κτηνοτρόφων ζωικής, έπεται η πληρωμή

Για μία εβδομάδα και μέχρι τις 7 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα οι αιγοπροβατοτρόφοι που είχαν απόκλιση άνω του 10% στη συνδεδεμένη ενίσχυση με αποτέλεσμα να μην πληρώθηκαν ή να έλαβαν λιγότερα ποσά στην πρόσφατη πίστωση, να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Αυτό ανακοινώνει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, με ανάρτησή της μέσω του λογαριασμού της στο facebook.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής διοικητικής πράξης, ακόμα κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις:  

α) όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και 

β) όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά διοικητική πράξη.

Ειδικότερα, η ανάρτηση της υφυπουργού έχει ως εξής:

«Ενημερώνω τους αιγοπροβατοτρόφους μας, που δεν είχαν υποβάλει διοικητικές πράξεις διόρθωσης ζωικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται ή να πληρώνονται με κύρωση στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειου κρέατος, ότι από σήμερα στις 09:00πμ και μέχρι την προσεχή Δευτέρα 07/06/21 και ώρα 23:59:00 μπορούν αυτοί, που είχαν απόκλιση άνω του 10%, να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή!

Από την πρώτη στιγμή και σε συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ φροντίσαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που εμπόδισε τους κτηνοτρόφους και τα ΚΥΔ- λόγω και των συνθηκών της πανδημίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων- να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις.

Εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής ΔΠ, ακόμη και αν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις: 

α) όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και 

β) όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά Διοικητική Πράξη

Στα ΚΥΔ έχουν αποσταλεί για υποβοήθηση των ενδιαφερομένων κτηνοτρόφων, αρχεία με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν διοικητική πράξη».

https://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: