Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Το καλοκαίρι θέλει τρέλα, θέλη καλή παρέα, θέλει ανεμελιά.


Ζήσε. Φάε το παγωτό και μην σκεφτείς θερμίδες.
Βάλε παύση και ζήσε τις στιγμές που εδώ και καιρό έχεις στο μυαλό σου.

Το ξέρεις, πώς τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Εσύ όμως που πρωταγωνιστείς στη δική σου ζωή, συνεχώς βάζεις παύσεις και αναβολές.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σε περιμένει για να το γεμίσεις όπως το φαντάζεσαι. Θες ποτάκι στην παραλία; Τότε μην το σκεφτείς μια και δυο. Απλά πήγαινε.

Θες μια βόλτα πλάι στο κύμα; Τι περιμένεις; Οι καλύτερες στιγμές είναι οι απλές. Αυτές που γεμίζουν το μέσα μας με ευτυχία.

Μην περιμένεις την αυριανή μέρα, μην περιμένεις τίποτα. Ζήσε και απολάμβανε τα πράγματα όπως έρχονται.

  Κι αν προτιμάς, σκέψου το αλλιώς. Το καλοκαιράκι θα σου φορτίσει τις μπαταρίες για μια γεμάτη, δημιουργική χρονιά που ακολουθεί. Κι ακόμη και στα δύσκολα, εσύ θα μπορείς να χαμογελάς με τις αναμνήσεις που έχεις «γράψει» στο βιβλίο της ζωής σου.
Μην σκέφτεσαι τίποτα που μοιάζει μακρινό. Το μόνο σίγουρο που έχεις είναι το τώρα. Και ξέρεις πώς κάθε τώρα, καθορίζει αυτό που θα είσαι εσύ στο δικό σου αύριο.

Για αυτό σου λέω. Το καλοκαίρι δεν σηκώνει αναβολές. Οργάνωσε το ταξίδι που θες. Χόρεψε. Απόλαυσε. Ζήσε. Φάε το παγωτό και μην σκεφτείς θερμίδες. Χαμογέλα και αισθάνθου τυχερός με όλα όσα έχεις. Αξίζει να βάλεις τελεία σε αυτά που σε πλήγωσαν και να δεις το σήμερα με άλλη ματιά. Όλα από εσένα εξαρτώνται και έχεις τον καλύτερο σύμμαχο. Την πιο καυτή εποχή της σεζόν.

Της Μαρίνας Αβραάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: