Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Το σεισμόσημο και το...γαμόσημο. (Ο εβδομαδιαίος προβληματισμός).


Γράφει ο Χρήστος A.Τούμπουρος

"Πώς, πώς της ταλαιπώρου πατρίδος
δεν πασχίζετε να σώσητε τον στέφανον;
Από τα χέρια ανόσια ληστών τοσούτων;"
Ανδρέας Κάλβος

Άλλα λέμε το πρωί, άλλα, μερικώς, το μεσημέρι, άλλα, ως επί το πλείστον, το απόγιομα και άλλα, καθολικώς, το βράδυ. Ποιος, πού και πότε, δε θέλει ρώτημα. 
Οι κωλοτούμπες ή κυβιστήσεις, πλέον, είναι το εθνικό σπορ. Πληροφορίες λένε πως πρόκειται να επιβληθεί το σεισμόσημο στα ακίνητα. Διέψευσε ο κ. Υπουργός. 
Και οι πολίτες απαξάπαντες επείσθησαν εις τα λόγια του κ. Υπουργού και ήσυχοι πλέον, ησύχως αναμένουν καμιά άλλη φάπα. Πώς θα ονομάζεται δεν έχει σημασία. Τοκόσημο, κηδειόσημο, βασκανόσημο (φτου που να μη πάρετε από βάσκαμα, στα όρη στα ψηλά βουνά, όξω από ‘δω ), χαζόσημο, βλακόσημο, οργιόσημο, δουλόσημο… Πάντως με ήσυχη πολιτική συνείδηση θα ρωτήσουν τους εκπροσώπους της ΤΡΟΙΚΑ και ακολούθως θα επιβάλλουν. Ό,τι πουν. Τροϊκόσημο. Κατοχυρωμένη πλέον η ονομασία. 

Κατοχυρωμένη η ονομασία, όπως κατοχυρωμένος είναι και ο λόγος επιβολής. Κι αν κανείς πιστεύει πως δεν θα μπει και το σεισμόσημο, είναι γελασμένος. «Κοιμάται με τις μπότες.» Προηγούνται πολλά…Ένα σκασμό μέτρα. Πότε να προλάβουν; Με τη σειρά τους θα έρθουν όλα. Πρέπει να ζητήσει η κατσίκα για να αναλάβει το έργο του ο τράγος. Άμα δε ζητήσει γιοκ μαρκάλος, γιοκ μαρκαλίκια. 

Για να προσδιορίσουμε την έννοια του όρου «σεισμόσημο» πρέπει να ορίσουμε πρώτα τι είναι σεισμός. Ένας απλός ορισμός λέει πως σεισμός είναι ένα σεισμογενές φαινόμενο που παρατηρείται σε μια σεισμογενή περιοχή (εκεί όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο) και έχει σεισμογενή αποτελέσματα ( επί του κρανίου των πολιτών. «Τα παίρνουν στο κρανίο», που λέμε. ) Η προσπάθεια να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, όπως για κάθε μέτρο που αφορά τη «μεταρρύθμιση» και επιβάλλεται να πληρώνει ο πολίτης το κάτι τις , «για να πετύχουμε την εξυγίανση του τόπου», αρχίζει οκτώ το βράδυ από τα Δελτία (φτου πιπέρι στο στόμα) Μαζικής Συσκότισης. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να επιβληθεί και το περίφημο γαμόσημο! Είναι γνωστό πως η γενετήσια πράξη επιφέρει δονήσεις, όχι βέβαια του εδάφους, όπως ο σεισμός, αλλά δονήσεις που ενίοτε έχουν και κάποια άλλα αποτελέσματα. Κυοφορία, γεννητούρια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία κλπ. Αυτά όλα συνεπάγονται έξοδα για την Πολιτεία. Άρα, χρειάζεται και το γαμόσημο. Επομένως, αναμείνατε….



Πώς να το πούμε για να καταλάβουν. "Τι λιγάκι τι πολύ

έχει και ο φτωχός πουλί." Πρόληψη!!!





Χρήστος A.Τούμπουρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: