Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αρνίσια σουβλάκια με πορτοκάλι


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό αρνί ψαχνό κομμένο σε κύβους
200γρ. ταχίνι
3 μέτρια πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μπουκοβο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Στύψτε τα πορτοκάλια και ανακατέψτε το μισό χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο και το μπουκοβο. Μαρινάρετε το κρέας στο μίγμα για 2 ώρες.
Χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Περάστε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15 -18 λεπτά, αλείφοντάς κατά διαστήματα με τη μαρινάδα.
Σερβίρετε με πιττάκια ,πατάτες ,σαλάτα, και το ντιπς ταχίνι με πορτοκάλι.



Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: