Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Δραγασάκης «αδειάζει» Λαφαζάνη και Δρίτσα για τις ιδιωτικοποιήσεις

dra


Καθησυχαστικός απέναντι στους ξένους επενδυτές επιχείρησε να εμφανιστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος μετά τη λήξη της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, επί της ουσίας «άδειασε» τους Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, οι οποίοι εξήγγειλαν ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων στη ΔΕΗ και στον ΟΛΠ.


Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους Κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς, είπε ο κ. Δραγασάκης.
Ερωτηθείς για το «κραχ» στο Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη πτώση του τραπεζικού κλάδου, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο», σημειώνοντας πως αναταράξεις υπάρχουν σε κάθε κυβερνητική αλλαγή.
«Μέριμνά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών» πρόσθεσε.
Μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της άφιξης στη χώρα μας του Μάρτιν Σουλτς την Πέμπτη και του Γερούν Ντέισελμπλουμ την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων», επισημαίνοντας πως «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις». Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με τους μετόχους Eurobank, ενώ έκανε γνωστό πως συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις συστημικές τράπεζες.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την αποκρατικοποίηση της και των περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ότι «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική».
Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι ήδη ετοιμάζεται ένας κατάλογος επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων.
Μάλιστα, τόνισε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση μίας πολιτικής «που οδηγεί στην καταστροφή».
«Έχουμε σχέδιο, η Ελλάδα είναι μία χώρα που από την Κυριακή έχει τις δικές της προτάσεις» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.
Σε σχέση με τη στήριξη των ευπαθών πολιτών ξεκαθάρισε ότι σκοπός δεν είναι να θιγούν ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ «θέλουμε να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν θα τις επιβαρύνουμε, η ενίσχυση των πολιτών θα χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές».
Ερωτηθείς για την επικείμενη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ανέφερε ότι «θα του πούμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο και η Ευρώπη θα γλιτώσει από μας, δεν θα χρειάζεται να μας δίνει χρήματα».
«Έχουμε εισπράξει πολύ θετικό κλίμα από Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, ενώ τόνισε «το μνημόνιο που υπήρχε έως τώρα για εμάς έχει λήξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: